Kaikki hyvä tietää aiheesta: Esports Game Genres

Pelaajat voivat lyödä vetoa useista eSports-lajeista, ja jokaisella genrellä on omat ainutlaatuiset ominaisuutensa. Tässä artikkelissa keskustelemme siitä, mitä eri esports-lajit ovat ja miten ne eroavat toisistaan. Vedonlyöjien on saatava tämä ymmärrys tietääkseen, mihin sijoittaa rahansa. Tietenkin haluat lyödä vetoa eSports-peleistä, jos ymmärrät niiden toimivuuden. Seuraavassa on luettelo eSportsin suosituimmista pelilajeista.

Eeva Virtanen
WriterEeva VirtanenWriter

First Person Shooter (FPS) -pelit

FPS-pelit ovat yksi suosituimmista eSports-lajeista ja koostuvat eSports-peleistä, jotka hyödyntävät ensimmäisen persoonan näkökulmaa tarjoamaan pelaajille mukaansatempaavan kokemuksen. Blizzard Entertainmentin Overwatch on yksi tällainen peli, joka käyttää pelattavuudessaan ensimmäisen persoonan näkökulmaa ja tarjoaa kilpailevaa pelaamista ja viihdettä yleisölle. Overwatch on yksi pelatuimmista peleistä ja yksi Twitchin eniten suoratoistetuista peleistä vuodesta 2022 lähtien. Muita FPS eSports -pelejä ovat mm. Vastaisku maailmanlaajuinen hyökkäys (CS:GO), Call of Duty: Warzone, Taistelukenttä, ja Rainbow Six Siege, muiden joukossa.

FPS-pelit ovat suosittuja vedonlyöjien keskuudessa, koska ne tarjoavat erinomaisen pelaajien sitoutumisen ja säilyttämisen. Pelkkä pelaajien määrä FPS-peleissä lisää myös esports-vedonlyöntitarjontaa. FPS-pelien kasvava suosio tekee niistä suosituimman kategorian monilla esports-vedonlyöntisivustoilla. Sinun on vaikea löytää eSports-vedonlyöntisivustoa ilman FPS-pelejä. Lisäksi, koska FPS-pelejä pelataan stadioneilla suurissa tapahtumissa ja ne lähetetään suorana, ne houkuttelevat suuria yleisöjä.

Strategia pelit

Strategiapelit ovat esports-pelejä, jotka sisältävät strategiaa ja taktiikkaa. Pelaajan on yhdistettävä strategia oikeaan taktiikoiden toteuttamiseen voittaakseen. Yksi tunnetuimmista strategiapeleistä on Civilization, mutta se ei ole nykypäivän esport-peli. Pelaajan tulee kehittää sivilisaatiotaan ja rakentaa infrastruktuuria, jota voidaan käyttää koko vuoron tai tietyn ajan.

Strategiapelien suosio on kasvanut ajan myötä, koska se vaatii kriittistä ajattelua ja aktiivista mieltä ennakoimaan ja tunnistamaan jokaisen käännöksen olennaiset liikkeet saadakseen suuremman edun vastustajaan nähden. Nämä kaksi tekijää tekevät strategiapeleistä nautinnollisen katseltavia ja hyviä vedonlyöntiin.

Esport-strategiapelit

Civilizationin lisäksi muita strategiaan perustuvia esports-pelejä ovat mm Starcraft, Warcraft, Hearthstone (se on korttipeli) ja Age of Empires. Esimerkiksi Starcraftissa kartta voi olla valtava, ja pelaajien on mietittävä strategia ennen kuin he lähettävät armeijansa kartan yli estämään vihollisyksiköt.

Monia ainutlaatuisia strategioita voidaan käyttää, kuten hyökkääminen, tukikohdan rakentaminen jne. Pelaajien tai joukkueiden on käytettävä moniajotaitojaan tässä, koska strategiapelit vaativat paljon huomiota. Heidän on muistettava tiedot resursseistaan, yksiköistään, missä heidän vihollisensa sijaitsevat, ja heidän on suunniteltava eteenpäin samalla, kun heidän on ohjattava sivilisaatiotaan tai yksiköitään samaan aikaan.

Battle Royale

Battle Royale -pelit ovat ainutlaatuinen tyylilaji, joka kattaa nopeatempoiset, toimintapainotteiset pelit, joissa pelaajien on taisteltava kuolemaan asti. Tämä on periaatteessa mitä battle royale -pelit ovat; ne ovat lyhyitä, ja pelaajien tulee tappaa mahdollisimman monta vastustajaansa ajanjakson aikana. Yleensä karttatila lyhenee ajan myötä, samalla kun pelaaja tai joukkue (max 4 pelaajaa) joutuu selviytymään ja tappamaan vastustajansa matkan aikana. Näitä pelejä pelaavien ihmisten määrä on kasvanut nopeasti, mikä tekee Battle Royalesta suositun esports-genren.

Battle Royale -pelien suosio johtuu siitä tosiasiasta, että ne tarjoavat helpon sisääntulokohdan videopelaaminen. Heillä on myös korkea pelaajien sitoutuminen, koska tavoitteena on tappaa muita käyttämällä kaikkia tarjolla olevia tilaisuuksia ja suhteellisen pienellä riskillä muiden pelaajien tai NPC:iden tappamiseksi. Jännittävän pelin ansiosta ihmiset katsovat näitä pelejä viihteen vuoksi.

Battle Royale -pelejä ovat mm PlayerUnknown's Battlegrounds, Fortnite, Apex Legends, Warzoneja Paladinit. Muista, että jotkin Battle Royale -pelit saattavat vaatia huippuluokan PC:n pelatakseen, kun taas toiset eivät. Joten jos sinulla on pieni budjetti, saatat haluta käydä kauppaa huolellisesti valitessasi peliäsi.

MOBA

MOBA, täydessä Multiplayer Online Battle Arenassa (MOBA). Se on strategiapelin moninpeli. Yksi pelaaja ottaa hahmon roolin ja muut pelaajat vihollisen rooliin. MOBA-pelaajia kutsutaan "sankareiksi", "mestareiksi" tai "agenteiksi" (eli MOBA-peliä hallitsevaksi hahmoksi), joilla on omat erityiset taitonsa ja kykynsä. He yrittävät tuhota vihollisten tukikohdan hankkimalla tarpeeksi resursseja ja kokemusta ja kukistamalla vastustajansa voittaakseen pelin. Jokaisessa joukkueessa on 5 pelaajaa, joilla on yleensä omat roolinsa: mid-laner, jungler, bot laneres (adc ja support) ja top-laner. Kaikkien heidän on työskenneltävä yhdessä, kommunikoitava ja tiedettävä, milloin joutua tappelemaan. Tavoitteena on tuhota päätavoite, "Nexus", mutta joukkueiden on tuhottava torneja matkan varrella päästäkseen viimeiseen vaiheeseen.

MOBA-pelien suosio on kasvanut ajan myötä, koska ne tarjoavat helpon pääsyn reaaliaikaisiin strategiapeleihin. Yksinkertaisten sääntöjen ja nopean pelin ansiosta heillä on myös korkea pelaajien sitoutuminen. Verkossa on monia MOBA eSports -pelejä, mutta suosituimpia niistä ovat Dota 2, Myrskyn sankarit, ja League of Legends.

Dota 2 on maailman suurin digitaalinen turnaus, jossa on mukana ihmispelaajia ja jossa on yli 100 miljoonaa rekisteröitynyttä pelaajaa maailmanlaajuisesti. Tämän tapahtuman finaalit tuovat mukanaan kymmenien miljoonien dollarien arvoisen palkintopotin, ja sitä on kutsuttu nimellä The International.

Heroes of the Storm on myös erittäin suosittu pelaajien keskuudessa ympäri maailmaa. Se on Blizzard Entertainmentin kehittämä tietokonepeli, joka julkaistiin vuonna 2015 valtavan menestyksen jälkeen betatestauksessa. Siinä on hahmoja useista Blizzard-franchiseista, kuten Warcraft, Overwatch, Diablo ja StarCraft: Brood War.

League of Legends on MOBA-peli, josta on tullut erittäin suosittu eSportsissa. Se sai alkunsa vuonna 2009 ja siitä on tullut yksi pelatuimmista peleistä. Vuodesta 2022 lähtien vähintään 100 miljoonaa ihmistä pelaa LoL:a joka kuukausi.

Taistelu esports-pelejä

Fighting eSports -genre on luultavasti markkinoiden vanhin eSports-genre. Jo 1990-luvulla taistelevaa eSportsia pelattiin jo PC-, Xbox- tai Playstation-konsolilla pelaavien pelaajien kanssa. Kaksi esimerkkiä suosituista taistelupeleistä ovat Capcomin pelit Street Fighter-sarja, Mortal Combat -sarja ja SNK:n Fatal Fury -sarja. Pelit ovat samanlaisia kuin perinteiset urheilulajit; monet pelaajat voivat yhdistää nämä pelit muihin urheilulajeihin. Muita tämän genren pelejä ovat mm Tekken, Soul Caliber ja King of Fighters.

eSports-taistelupelejä on neljää tyyppiä. Niihin kuuluvat 2-D-hävittäjät, 3-D-hävittäjät, 5-D-hävittäjät ja alustan tappelukoneet. 2-D-taistelupelit ovat niin yksinkertaisia; ne ovat 2-D spritejä, jotka rullaavat ylöspäin näytöllä. Jokaisella 2-D-taistelupelillä on ainutlaatuiset liikkeensä, mutta pelaajat voivat käyttää samoja tekniikoita voittaakseen vastustajansa.

3-D-taistelupelit näyttävät melkein perinteiseltä jalkapallolta pelatessa; ei ole esteitä tai rajoituksia sille, kuinka pitkälle urheilija voi hypätä kentän yli tai kuinka paljon painoa hän voi nostaa. 5-D-taistelijat ovat lähimpänä perinteistä urheilua. Niitä pelataan 2D-pelikentällä, mutta virtuaaliurheilijoille annetaan täydellinen 3D-keho. Taisteleva pelaaja voi siirtää hahmoaan ylös, alas, eteenpäin ja taaksepäin paikasta, jossa hänen on oltava.

Kilpa- ja urheilusimulaattorit

Kilpa- ja urheilusimulaattorien genressä pelaajien tulee olla parhaimmillaan eri ajoneuvoissa tai urheilujoukkueissa. Pelaajat kilpailevat toisiaan vastaan vaikeassa ympäristössä. Suosittuja kilpa- ja urheilupelejä ovat mm FIFA, NBA2K, Project Gotham Racing, Gran Turismo, Forza Motorsport ja Tiger Woods PGA Tour -sarja. Taistelut eivät ole näissä peleissä niin kilpailevia kuljettajien kesken kuin taistelupeleissä, mutta kilpailutyyli muistuttaa jollain tapaa perinteistä urheilua.

Simulaattoreissa on realistinen grafiikka, joka muistuttaa läheisesti tosielämän kilpailuja ja stadioneja. Pelaajat voivat valita useista kilpa-autoista ajaakseen tai kilpaillakseen erilaisissa urheilutapahtumissa virtuaalisen jalkapallokentän avulla.

Simuloituja eSports-pelejä on kahdenlaisia: SimSport ja TrackMania. SimSport sisältää ammattimaisia kilpa-sarjoja, kuten FIA World Touring Car Series. SimSport sisältää myös sarjan todellisia urheilulajeja, kuten F1, Nascar, MotoGP ja paljon muuta.

TrackMania-kilpailussa pelaajat voivat valita ajoneuvojen joukosta ajaakseen eri radoilla virtuaalimaailmassa. Pelaajat voivat ajaa vuorotellen yrittäessään voittaa vastustajansa ajan yhdellä radalla tai kilpailla useissa kilpailuissa samanaikaisesti eri radoilla, jotka sisältävät esteitä, kuten hyppyjä ja tunneleita.

Minkä tyyppisessä esports-pelissä on paras panostaa?

On monia eSports-pelejä, joista voit lyödä vetoa. Ja vaikka paras esports-peli voi riippua vedonlyöjästä, monet vedonlyöjät rakastavat monia eSports-pelejä. Valitakseen parhaat eSports-pelit vedonlyöntiin vedonlyöjien tulee ottaa huomioon pelin yleinen suosio, minimi- ja maksimipanos, voittamiseen vaadittava taitotaso ja sen rakenne.

Joitakin parhaista eSports-peleistä, joista panostaa, ovat kuitenkin:

Overwatch

Tätä peliä on kuvattu "sekoitukseksi Pongin ja "Call of Dutyn" välillä. Tavoitteena on tuhota vastustajien tukikohta samalla kun puolustaa omaasi. Yksinkertaisten sääntöjen, helpon pelattavuuden ja nopeatempoisen toiminnan ansiosta Overwatch on nopeasti tulossa yhdeksi suosituimmista eSports-peleistä.

Dota 2

Tämä on online-taisteluareena (tai MOBA), jota pelataan kahden joukkueen kesken, ja molemmilla puolilla on viisi pelaajaa (toisin kuin League of Legendsissä kolme). Vedonlyöjät voivat valita vetoa parhaista Dota 2 -joukkueista tai parhaista Dota 2 -pelaajista muiden vedonlyöntimarkkinoiden joukossa.

Vastaisku maailmanlaajuinen hyökkäys

Tämä on ensimmäisen persoonan räiskintäpeli, jota pelataan terroristien ja terrorismin vastaisten ryhmissä. Peli sopii erinomaisesti vedonlyöntiin massiivisen yhteisöllisyytensä, helposti ymmärrettävän luonteensa ja tarjolla olevien vedonlyöntivaihtoehtojen valikoiman vuoksi.

About the author
Eeva Virtanen
Eeva Virtanen
Noin

Eeva, suomalaisen sisun ja verkkopelaamisen intohimon saumaton yhdistelmä, määrittelee uudelleen online-kasinokokemuksen suomalaisille. Hänen innovatiivinen lähestymistapansa on luonut oman lokeronsa kasinosisällön paikallistamisessa.

Send email
More posts by Eeva Virtanen