Mitä eSport Coaches ovat ja mitä he tekevät?

Eeva Virtanen
WriterEeva VirtanenWriter
Fact CheckerTomas NovakFact Checker

Jos olet kiinnostunut e-urheilusta, olet ehkä huomannut valmentajan virkaan yliopistoon tai pienempään ruohonjuuritason organisaatioon. Saatat ihmetellä: "Mitä ovat esports-valmentajat tai esports-valmennus, ja miksi ne ovat niin tärkeitä peliteollisuudelle?"

Menestyvällä esports-joukkueella on oma valmentaja, joka auttaa heitä strategioiden, arvioimaan vastustusta, rakentamaan joukkueen yhtenäisyyttä, vahvistamaan moraalia, ohjaamaan yksittäisiä pelaajia ja voittamaan turnauksia. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi esports-valmentajat tekevät yhteistyötä esports-johtajien ja esports-analyytikoiden kanssa.

Mitä eSport Coaches ovat ja mitä he tekevät?

Mitä eSports Coaching on?

Esportin valmennukseen kuuluu asiantuntemuksen tarjoaminen, strategioita suunnittelemallaja yhteenkuuluvuuden edistäminen pelaajien välillä. Joukkueena heidän on työskenneltävä viestintä-, pelitaitonsa ja kykynsä luopua henkilökohtaisista ongelmistaan ​​ja keskittyä tiimiin. Heidän on tehtävä asioita vahvistaakseen yhteyksiään toisiinsa säännöllisesti.

Täällä keskustelemme siitä, ovatko esports-valmentajan työt sinulle oikea polku, sekä e-urheiluvalmentajan tarkat tehtävät, miten tehtävät voivat muuttua joukkueen koosta, valmentavan pelin tyypistä riippuen, ja muut tekijät.

eSports Coachesin vastuut

eSportsissa valmentaja keskittyy ensisijaisesti joukkueeseen eikä yksittäisiin pelaajiin, kuten tavallisella managerilla. Menestys johtuu urheilijoiden parantuneesta kyvystä kentällä ja urheiluun liittymättömien stressien, kuten fyysisten ongelmien ja henkisten rasitteiden, poistamisesta.

Esports-valmentaja vastaa seuraavista tehtävistä:

  • Määritä metan tila ja käytä tätä tietoa voittavien suunnitelmien kehittämiseen, jotka hyödyntävät tiimisi kykyjä.
  • Lisää pelaajien välistä viestintää. Tämä tavoite on mahdollista saavuttaa tiiminrakennusharjoituksilla ja pelimateriaalin analysoinnilla, jotta voidaan havaita tärkeitä viestintävirheitä.
  • Käytä erilaisia ​​tekniikoita pitääksesi joukkueesi mielen vireänä ja antaaksesi heille voittoisa ajattelutapa kentällä.
  • Selvitä pelaajan ongelmat ja tarjoa heille neuvoja, jotta he voivat keskittyä peliinsä ilman häiriötekijöitä.
  • Varmista ennen matkalle lähtöä, että tiimillä on kaikki tarvitsemansa. Viittaa pelaajapaidoihin, sponsorivarusteisiin ja muihin esineisiin, joissa on joukkueen logo.
  • Järjestä joukkueiden välille ystävällisiä kilpailuja antaaksesi heille lisää mahdollisuuksia hioa taitojaan.
  • Tee yhteistyötä seuran managerien kanssa päättääksesi, mihin turnauksiin osallistut. Jos valmentaja on työntekijä, varmista, että pelaajat, joiden eroa haetaan, ovat saaneet joukkueelta riittävästi palvelua lähtemisensä takaamiseksi.
  • Jos sellaisia ​​on, tee yhteistyötä joukkueen analyytikoiden kanssa tarkastaaksesi yksityiskohtaiset pelitilastot ja pelikohtaiset tilit nollataksesi joukkueen räikeimmät heikkoudet. Joukkueen analyytikot tekisivät myös yhteistyötä joukkueen johdon kanssa tutkiakseen kilpailua ja määrittääkseen, kuinka parhaiten valmistautua tuleviin otteluihin.

Tämä on melko yksityiskohtainen yhteenveto eSports-valmentajien tehtävistä, mutta on tärkeää muistaa, että valmentajan työtaakka voi kasvaa tai pienentyä riippuen seuran suunnitteleman liiketoiminnan laajuudesta.

Tässä kerromme tarkemmin, mitä eSports-valmentajat tekevät selventääkseen niitä.

Joukkueen strategian kehittäminen ja analysointi

Valmentajana sinun tulee pyrkiä maksimivoittoprosenttiin. Tällä tavalla kaikki voittavat – seurat ja pelaajat. Siksi yksi suurimmista lähestymistavoista tämän tavoitteen saavuttamiseksi on saada mukaan huippuluokan miehistö loistavilla strategioilla.

Otetaan esimerkkinä suosittu MMORPG League of Legends. Pelissä on yli 150 pelattavaa hahmoa, 180 laitetta, viisi pelaajaroolia, viisi riimureittiä, yli 55 000 riimumuutosta ja päivityksiä kahden viikon välein sekä uusi tai päivitetty mestari joka kuukausi. Strategiassa on paljon mietittävää, sillä hahmoista, riimuista ja rakennelmista on päätettävä.

Lisäksi mukana on harmaa alue. Pelin jokaisen osa-alueen, valituista mestareista valmistettuihin esineisiin ja riimuihin, on oltava riittävän joustava sopeutuakseen toisen osapuolen kykyihin, pelaajan taitoihin ja pelin olosuhteisiin. Jos toiselta joukkueelta puuttuu ydinmestari, joka kykenee aiheuttamaan esimerkiksi taikavaurioita, tiimimme voi päättää juosta kolme mestaruutta ja muuttaa rakennelmaa parantaakseen fyysisten vaurioiden laiminlyöntiä (tunnetaan panssarina).

Tämä on hyvin yksinkertainen esimerkki siitä, kuinka pelaajat voivat muokata pelimekaniikkaa. Jokaisen pelaajan mahdolliset toimet suuremman strategian yhteydessä ovat toinen komponentti. Pelien, kuten Counter-Strike: Global Offensive ja Valorant, pääpaino on tällä mekaniikalla.

Käytä Valorant-kartta Haven esimerkkinä ja keskity hyökkäävälle puolelle. Tärkeimmät erottavat tekijät joukkueiden välillä, lukuun ottamatta pelaajiensa pätevyyttä, ovat hahmot, joita he valitsevat pelata, heidän ostamansa aseet ja näiden tekijöiden rooli joukkueen yleisessä strategiassa.

Valorantin kaltaisessa pelissä heidän kohtalonsa on epäonnistua, jos joukkue ei käytä älykästä strategiaa. Tämän suunnitelman toteuttaminen on valmentajan käsissä, koska he ovat vähemmän emotionaalisesti panostaneet peliin ja näkevät kokonaisuuden.

Nykyisen tiimin vahvuuksien kehittäminen

Yksinkertaisesti sanottuna pelaajan menestys tässä pelissä on suoraan verrannollinen siihen, kuinka hyvin hän pelaa. Se on win-win-tilanne: mitä enemmän he saavuttavat, sitä enemmän ihmiset virittyvät ja sitä enemmän rahaa kaikki tienaavat.

Valmentaja järjestää usein scrimgeja auttaakseen pelaajia paranemaan. Voit kokeilla uusia taktiikoita ja suunnitelmia pelimaisessa ympäristössä ilman todellisen kilpailun painetta, useat urheilulajit tarjoavat näyttelypelejä samantasoisia joukkueita vastaan. Näiden kilpailujen kummallakaan tuloksella ei usein ole panosta.

Yksi varoitus on se, että toinen osapuoli voi ennakoida ja valmistautua suunnitelmaasi, jos käytät sitä.

Valmentajan vastuulla on helpottaa tehokasta viestintää joukkueen jäsenten välillä. Ryhmänrakentamisharjoitukset, huomion kiinnittäminen siihen, milloin muuten hiljaisen pelaajan on puhuttava, sekä pelaajien välisten jännitteiden kehittymisen tunnistaminen ja niihin puuttuminen ennen niiden kärjistymistä ovat kaikki tehokkaita keinoja tähän tavoitteeseen.

Joukkueen asenne ja keskittyminen

Tämä on tärkeä näkökohta kilpaileville joukkueille ja turnauksiin osallistuville. Toisin kuin otteluissa, panokset ovat paljon korkeammat oikeissa peleissä, ja tulokset vaikuttavat usein suoraan niiden yritysten sijoitetun pääoman tuottoprosenttiin, jotka maksavat sekä pelaajien että valmentajan laskun.

Jos joukkue ei pysty suoriutumaan näissä peleissä riittävästi, valmentaja voidaan erottaa, pelaajat menettää lähtöpaikkansa ja järjestöt voivat alentaa heidän palkkojaan. Valmentajan velvollisuus on estää nämä lipsahdukset aiheuttamasta pelaajia heittäytymästä pois kovasta työstään.

Palvelee parhaiten yrityksen etuja

Kuten missä tahansa muussakin liiketoiminnassa, ammattimaiset e-urheilusivustot on varmistettava, että he saavat voittoa sijoituksistaan. Nämä olisivat sijoituksia, joilla on pidempi maturiteetti ja odotettavissa oleva taloudellinen hyöty yritykselle.

Luonnollisesti esports-valmentajana haluat pelaajien tekevän parhaan suorituskyvyn kilpailuissa, jotta he saavat mahdollisimman paljon näkyvyyttä. Valmentaja kuitenkin neuvoo toisinaan niissä harvoissa kilpailuissa, joihin e-urheilujoukkue osallistuu. Huipputason joukkueen ei pitäisi tuhlata aikaa ja rahaa kilpailemaan alemman tason kilpailussa, kun sen sijaan he harjoittelevat korkeamman tason kilpailua varten.

Tai joukkue saa vastineeksi positiivista julkisuutta, mikä johtaa hiljaiseen mutta merkittävään etuun pitkällä aikavälillä tällä alueella. Se voisi olla hyväntekeväisyystapahtuma, jossa pelaajat voivat tuoda lahjoituksia valitsemaansa tarkoitukseen ja joukkue saa positiivista painostusta. Vaikka pääjohtaja ja joukkueen johto ovat yleensä vastuussa näistä päätöksistä, valmentaja voidaan ottaa mukaan tällaisiin keskusteluihin.

Lopuksi eSports-valmentajan palkka on perusteltava hänen yritykselle tarjoamillaan eduilla. Jos emme tee niin, meidän on tehtävä säätöjä joukkueen lopussa.

Image

Pitäisikö sinun alkaa etsiä eSports Coaching -töitä?

Sinun tulee ottaa useita näkökohtia ennen kuin päätät, haluatko harjoittaa esports-valmennusta vai et. Tässä osassa käymme nämä näkökohdat nopeasti läpi, jotta voit päättää, onko valmentajana oleminen oikea valinta sinulle.

Komentava kunnioitus

Se, missä määrin kunnioitat muita pelaajia, on ratkaisevaa. Jos olet pelaaja ja osaat arvostaa pelaajien tekemää kovaa työtä, saat tämän. Tämä saattaa olla helpompaa, jos sinulla on aikaisempaa kokemusta kilpailevana pelaajana, etenkin korkealla tasolla.

Arvostettuun henkilöön liittyy kuitenkin monia lisäosia. Harkitse, kohteletko urheilijoitasi kunnioittavasti säilyttäen samalla hallinnan. Sinun on kestettävä kantasi ja puolustettava asemaasi menettämättä malttiasi tai joutumatta toistuviin tappeluihin.

Oletko valmis suojaamaan joukkuettasi ulkomaailmalta ja asettamaan pelaajasi kaiken muun edelle? Kuinka hyvin ymmärrät joukkueen lopullisen tavoitteen ja sen saavuttamiseksi kohtaamat haasteet?

Kaikilla johtajilla, mutta erityisesti kaikilla valmentajilla, on oltava nämä ominaisuudet. Sekä perinteisen urheilun että e-urheilun valmentajien on löydettävä tasapaino lähestyttävyyden ja joukkueensa kunnioittamisen välillä.

Vankka osaaminen pelaamisesta ja kilpailukykyisestä pelaamisesta

Perinteisen urheiluvalmentajan tavoin eSports-valmentajan on oltava perehtynyt sekä peliin että kilpailuympäristöön. On vaikea kuvitella koripallovalmentajaa, joka ei ole intohimoinen peliin. Sama pätee esportin valmentajiin (vaikkakin, kuten perinteisessä urheilussa, tämä pätee vain joskus johdon osalta).

Vielä yksi asia, jota tarvitset, on paikallisten kilpailujen tuntemus. Olisit voinut pelata alemmalla tasolla hyötyäksesi siitä, mutta se auttaa. Sen sijaan sinun tulee oppia kaikki mitä on tiedettävä kilpailutilanteesta, mukaan lukien pelin maasto, jatkuvasti muuttuva meta, pelaajien kohtaamat haasteet ja askeleet, jotka on otettava joukkueen menestymiseksi.

Valmennustehokkuutesi ja kykysi auttaa tiimiäsi paranevat, jos noudatat toisesta viimeiseen kappaleeseen annettuja neuvoja. Jotta voit löytää ratkaisun tähän ongelmaan, sinun on käytettävä paljon aikaa ympäristön oppimiseen. Kovalla työllä ja itsekurilla kuka tahansa voi kuitenkin siirtyä täysin aloittelijasta ehdokkaaksi valmentajaksi.

Lopulliset ajatukset

Saatat väittää, että eSports-valmennustyöt ovat uusi "se"-ura pelaajille, jotka haluavat ansaita elantonsa tekemällä sitä, mitä rakastavat. Muista kuitenkin, että sinun on käytettävä jonkin verran aikaa ja vaivaa, ennen kuin voit kutsua itseäsi esports-valmentajaksi ja ryhtyä eSports-valmennustehtäviin. Se on aikaa vievää ja työvoimavaltaista. Avain mahtavaan pelaajaan on erikoistua yhteen toimintaan. Ammattipelaajien katselu ja e-urheilukilpailut, saatat oppia paljon pelin metasisällöstä ja muista yksityiskohdista.

Esports-valmentaja voi tienata 20 000 - 152 000 dollaria vuodessa, joten on selvää, että tämä on varteenotettava ammattivaihtoehto. Jos sinulla on edellytykset tehdä sitä, mitä eSports-valmentajat tekevät, voi olla hyvä hetki aloittaa ura esports-valmentajana, jos olet ajatellut sitä.

About the author
Eeva Virtanen
Eeva Virtanen
About

Eeva, suomalaisen sisun ja verkkopelaamisen intohimon saumaton yhdistelmä, määrittelee uudelleen online-kasinokokemuksen suomalaisille. Hänen innovatiivinen lähestymistapansa on luonut oman lokeronsa kasinosisällön paikallistamisessa.

Send email
More posts by Eeva Virtanen

Mikä eSports Coach oikein on?

eSports-valmentaja on ammattilainen, joka ohjaa ja ohjaa pelaajia ja joukkueita kilpapelaamisessa keskittyen strategioihin, taitojen parantamiseen ja joukkueen dynamiikkaan.

Miten eSports-valmentaja vaikuttaa joukkueeseen?

eSports-valmentaja osallistuu joukkueen toimintaan analysoimalla pelaamista, kehittämällä strategioita, suorittamalla harjoituksia ja tarjoamalla psykologista tukea yleisen suorituskyvyn parantamiseksi.

Mitkä taidot ovat välttämättömiä eSports-valmentajalle?

Olennaisia ​​taitoja eSports-valmentajalle ovat syvä peliosaaminen, strateginen ajattelu, viestintätaidot, johtajuusominaisuudet sekä kyky analysoida ja parantaa joukkueen dynamiikkaa.

Voivatko eSports-joukkueet kilpailla ilman valmentajaa?

Vaikka eSports-tiimit voivat kilpailla ilman valmentajaa, valmentajan saaminen parantaa huomattavasti heidän menestymismahdollisuuksiaan tarjoamalla strategista ohjausta, taitojen kehittämistä ja moraalista tukea.

Kuinka eSports-valmentajaksi tulee?

eSports-valmentajaksi ryhtyminen edellyttää tyypillisesti laajan kokemuksen hankkimista asiaankuuluvasta pelistä, joukkueen dynamiikan ymmärtämistä ja valmennustaitojen kehittämistä harjoittelun ja mahdollisesti muodollisen koulutuksen kautta.

8 parasta esports-vedonlyöntivinkkiä parempiin kertoimiin

8 parasta esports-vedonlyöntivinkkiä parempiin kertoimiin

Tervetuloa esports-vedonlyönnin jännittävään maailmaan! Jos olet aloittelija, tämä kattava opas on räätälöity sinulle. Se on täynnä käytännön vinkkejä ja oivalluksia, jotka auttavat sinua tekemään tietoon perustuvia päätöksiä ja parantamaan todennäköisyyksiäsi esports-vedonlyönnissä. Ennen kuin sukellamme, tässä on toimintakehotus: Vieraile eSportRankerissa ja tutustu heidän suosituimpien eSports-kasinoiden luetteloon. Tämä foorumi on loistava lähtökohta soveltaa täällä saamaasi tietoa.

Aloittelijan opas Fortnite eSports -vedonlyöntiin

Aloittelijan opas Fortnite eSports -vedonlyöntiin

Tervetuloa Fortnite eSports -vedonlyönnin adrenaliiniladattavaan maailmaan! Olitpa pelien harrastaja tai kokenut vedonlyöjä, tämä aloittelijaopas on passi, jonka avulla ymmärrät Fortnite-kilpailujen vedonlyönnin läpikotaisin. Pelaajatilastojen tulkitsemisesta strategisiin vedonlyöntivinkkeihin – meillä on kaikki tiedot. Oletko valmis parantamaan pelikokemustasi? Ota askel ja tutustu suositeltuihin kasinovaihtoehtoihimme eSportsRankerin toplistalla – missä Fortniten vedonlyönti odottaa!

Esports vs. Sports Betting: kattava vertailu

Esports vs. Sports Betting: kattava vertailu

Tervetuloa vedonlyönnin jännittävään maailmaan, jossa intohimo urheiluun ja e-urheiluun kohtaa odotuksen ja strategian jännityksen. Jos olet aloittelija astumassa tähän eloisaan maailmaan, sinulla on edessäsi valaiseva matka. Tämä opas on räätälöity auttamaan sinua ymmärtämään esports-vedonlyönnin ja perinteisen urheiluvedonlyönnin välisiä vivahteita. Kun tutkit tätä opasta, muista käydä EsportsRankerissa saadaksesi mukaansatempaavan kokemuksen ja alan parhaat vinkit. Heidän suosituimmat sivustonsa ovat loistava lähtökohta sukeltaaksesi toimintaan.

Esports-vedonlyönti vs. online-kasinopelaaminen: selkeä vertailu

Esports-vedonlyönti vs. online-kasinopelaaminen: selkeä vertailu

Nykyajan Internet-uhkapelien todellisuus on, että se tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia. Pelaajat voivat panostaa urheilu- ja kasinopeleihin huomattavan helposti. Myös rahapelien harrastajilla on aina enemmän kuin tarpeeksi käsiään. 

Kattava opas vedonlyöntiin Valorant eSports -kilpailuissa

Kattava opas vedonlyöntiin Valorant eSports -kilpailuissa

Riot Gamesin uusin peli, Valorant, näkee paljon toimintaa kilpailevalla pelikierroksella. Vedonlyöntiharrastajat ovat todennäköisesti nähneet esports-markkinoiden kasvun haluamallaan vedonvälittäjällä, ja Valorant on todennäköisesti yksi saatavilla olevista peleistä.

Kryptovaluuttojen käytön edut ja haitat esports-vedonlyönnissä

Kryptovaluuttojen käytön edut ja haitat esports-vedonlyönnissä

Kryptovaluutat ovat olleet monien ihmisten huulilla jo jonkin aikaa. Mitä enemmän ihmiset oppivat näistä digitaalisista valuutoista, sitä enemmän he innostuvat käyttämään niitä liike- ja henkilökohtaisissa asioissa. Kuitenkin, kuten mikä tahansa muu hyvä asia, kryptovaluuttojen vedonlyönti niillä on pimeä puolensa, varsinkin kun niitä käytetään eSports-vedonlyöntiin. 

Mitkä ovat suosituimmat eSports-sarjat, joihin sinun pitäisi panostaa?

Mitkä ovat suosituimmat eSports-sarjat, joihin sinun pitäisi panostaa?

Esports-maailma laajenee päivittäin, kun yhä useammat ihmiset katsovat pelejä ja osallistuvat niihin. Esports-tapahtumien laajentumisen vuoksi toinen yritys on kuitenkin sopeutunut pysymään viimeisimpien trendien mukana. Esports-vedonlyönti on juuri ollut saatavilla vedonlyöntialalla, joten innokkaat pelaajat, pelaajat ja vedonlyöjät voivat ansaita rahaa suosikkitapahtumiltaan. Jos olet kiinnostunut kokeilemaan käsiäsi esports-vedonlyönnissä, seuraava on luettelo parhaista eSporteista, jotka ovat tällä hetkellä suosituimpia tällä alalla.

Mitkä ovat suosituimmat esports-pelit Aasiassa?

Mitkä ovat suosituimmat esports-pelit Aasiassa?

Tervetuloa Aasian esportsin jännittävään maailmaan, dynaamiseen ja jännittävään universumiin, jossa videopelien jännitys kohtaa vedonlyönnin strategisen kentän. Jos olet intohimoinen pelaamiseen ja innokas tutkimaan vedonlyöntimahdollisuuksia, olet tullut täydelliseen paikkaan. Esports ei ole vain viihteen muoto; se on kehittyvä maisema, joka tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän sitoutumista ja mahdollisuuksia sekä kokeneille vedonlyöjille että uusille tulokkaille. Kun astut tähän eloisaan maailmaan, harkitse EsportsRankerin suosituimpien kasinoiden käyntiä aloittaaksesi matkasi. Valmistaudu tutustumaan parhaimpiin esports-peleihin, jotka valloittavat vedonlyöjien kaikkialla Aasiassa 2024!

Mitä Overwatch-vedonlyönti on: Kätevä opas aloittelijoille

Mitä Overwatch-vedonlyönti on: Kätevä opas aloittelijoille

Online-esports-vedonlyönnillä on kohtalainen haasteensa. Voi olla vaikeaa määritellä Overwatch-vedonlyöntiä, mitä useiden operaattoreiden ja kaikkien täytyy tarttua eri pelitilojen ja mahdollisuuksien laukaisupisteisiin.

Mitä ovat Online Esports -sivustot ja miksi sinun pitäisi vierailla niillä?

Mitä ovat Online Esports -sivustot ja miksi sinun pitäisi vierailla niillä?

Tervetuloa esports-vedonlyönnin dynaamiseen maailmaan, jossa kilpailupelaamisen jännitys yhdistyy strategisten vedonlyöntien jännitykseen. Aloittelijana, joka navigoi tässä innostavassa maisemassa, olet avautumassa mahdollisuuksien maailmaan. Esports-vedonlyönti, erityisesti online-kasinoiden kautta, on saanut huomattavaa vauhtia tarjoten ainutlaatuisen ja mukaansatempaavan tavan uppoutua suosikkipeliesi virtuaalisiin areenoihin.

Mitä ovat parhaat Esports-vedonlyöntibonukset?

Mitä ovat parhaat Esports-vedonlyöntibonukset?

Esport-ala kasvaa jatkuvasti. Kun kaikki indikaattorit osoittavat positiivista tulevaisuutta, tämä ala on herättänyt suurta huomiota eri tahoilta, joista keskeinen on online-vedonlyöntiala.

Parhaat eSport-vedonlyöntivinkit CS:GO:lle

Parhaat eSport-vedonlyöntivinkit CS:GO:lle

Oletko valmis sukeltamaan CS:GO-vedonlyönnin jännittävään maailmaan? Se on matka, joka lupaa sekä jännitystä että haasteita, ja se on täydellinen kaikille, jotka haluavat lisätä eSports-kokemukseensa ylimääräistä jännitystä. Olitpa kokenut pelaaja tai uusi eSports-maailmassa, tämä artikkeli on kattava opas CS:GO-otteluiden tietoisten vetojen tekemiseen. Jotta pääset alkuun oikealla jalalla, suosittelen vierailemaan EsportsRankerin parhaiten arvioidulla sivustolla. Tämä antaa sinulle vankan perustan ja ajantasaista tietoa vedonlyöntimatkasi aloittamiseen.