Panosta: Overwatch League 2024

Overwatch League (tunnetaan myös nimellä OWL) yhtenä ensimmäisistä ammattilaisliigoista edustaa joukkueita ympäri maailmaa. Blizzard Entertainment aloitti liigan vuonna 2018 12 joukkueen kanssa. Laajentuttuaan 20 joukkueeseen vuotta myöhemmin, liiga aloitti tasaisen nousun Overwatchin, 50 miljoonan pelaajan esports-pelin suosion myötä vuonna 2018.

Pelaajien palkat alkoivat 50 000 dollarista vähintään 1 vuoden sopimusehdoin, mukaan lukien eläkkeelle siirtyminen, sairausvakuutus, asuminen ja pelaajien harjoituspaikat. Joukkueet jakoivat vähintään 50 prosenttia tuloista pelaajille bonusten muodossa. Ensimmäisellä kaudella liigan mestarit saivat miljoonan dollarin vähimmäisbonuksen. Raporttien mukaan Blizzardin johto puhui Milwaukee Bucksin osaomistajan Wes Edensin kanssa Chicagossa toimivan joukkueen toiminnasta osallistuakseen luetteloon esports-turnauksista. Tämä sopimus ei kuitenkaan toteutunut.

Tietoja OverwatchistaYhteisöMiksi Overwatch League on suosittu?Miksi tämä turnaus on suosittu vedonlyönti?Suosittuja joukkueita
Eeva Virtanen
WriterEeva VirtanenWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Tietoja Overwatchista

Overwatch tuli markkinoille vuonna 2016 moninpelinä joukkueräiskintäpelinä, jonka Blizzard Entertainment loi ja julkaisi. Peli määrittää jokaisen pelaajan johonkin kahdesta joukkueesta. Jokaisessa joukkueessa on kuusi pelaajaa pelin hahmojen tai "sankarien" luettelosta. Jokainen sankari liittyy peliin erillisillä kyvyillä, jotka auttavat joukkuetta saavuttamaan tavoitteet kartalla.

Pelaajat aloittavat tukitasolta 1 ja etenevät tasolle 5. Jokainen suositus vaikuttaa pelaajan tukitasoon. Jos pelaaja ei saa ylimääräisiä suosituksia, hänen tasonsa voi laskea. Pelin raportointijärjestelmän rangaistukset voivat myös riistää pelaajalta hänen suosituksensa.

Palkinnot

Pelaajat voivat saada Loot Boxeja tukitasosta riippuen. Korkeammat tasot johtavat suuremmalle määrälle saalislaatikoita. Kun pelaaja suorittaa saavutuksen tai osoittaa lahjakkuutta, peli avaa kunniamerkin. Kaikkien palkintojen erittely on saatavilla päävalikon urakatsauksen osiossa. Pelaajat voivat jakaa nämä saavutukset ystävien kanssa.
Pelin aikana pelaaja saa korkeampia tasoja ja avaa vaihtoehtoja sankarin äänen ja ulkonäön mukauttamiseen. Hahmon mukauttaminen on käytettävissä myös Hero Galleryn päävalikosta.

Ryöstää

Loot Boxes tarjoaa myös vaihtoehtoja mukauttamiseen. Pelaaja avaa laatikon jokaisella tasolla ylöspäin. Pelaajat saavat myös krediittejä, joilla he voivat ostaa lisää mukautusvaihtoehtoja. Pelaaja saa muotokuvakehyksen joka 10. tasolla, kunnes hän on ansainnut ne kaikki.

Yhteisö

Overwatchin kerran eloisa ja tuottelias yhteisö on vähentynyt viime vuosina. Silti lähes 7 miljoonalla pelaajalla kuukaudessa vuonna 2022, peli on edelleen elossa ja houkuttelee maailmanlaajuisesti osallistujia online-urheiluvedonlyöntisivustoilla. Suurin osa pelaajista on aktiivinen sosiaalisessa mediassa, joten peli on edelleen laskussa vuoden 2018 50 miljoonasta viimeaikaisiin lukuihin. Vaikka useimpien pelien pelaajien määrä laskee vuosi vuodelta, Overwatchin dramaattinen pelaajien väheneminen ei lupaa hyvää tulevaisuudelle. Jotkut asiantuntijat pitävät pelin pudotusta pelaajista uuden sisällön ja päivitysten puutteella.

Verrattuna pelaajien osallistumiseen League of Legendsiin, Forniteen ja muihin suosittuihin peleihin, Overwatchin 6 miljoonaa pelaajaa on pisara ämpäriin. Nämä online-pelit kertovat vahvasta pelaajamäärästä, mikä jättää Overwatchin taakse kasvavien e-urheilumarkkinoiden ja parhaiden esport-turnausten taakse.

Miksi Overwatch League on suosittu?

Silti OWL on edelleen suosittu ja suurimmat esport-turnaukset tarjoavat pelaajille mahdollisuuksia kilpailla. Ammattijoukkueet etsivät pelaajia muista liigoista, joita Blizzard hallinnoi. Vuonna 2017 Open Division avasi amatöörijoukkueille mahdollisuuden kilpailla samanlaisessa rakenteessa kuin ammattilaisliigat suurissa esports-turnauksissa. Hyväksytyt pelaajat osallistuvat amatöörien jälkeiseen kauteen alueellisiin otteluihin.

Pieni palkinto annetaan pelaajille, jotka päättävät kauden pelit joukkueessa ennen pudotuspelejä. Luotto on lunastettavissa Blizzardin digitaalisessa kaupassa. Menestyneet alueelliset joukkueet voivat voittaa palkintoja. Open-divisioonan pelaajat tulevat seitsemältä alueelta, mukaan lukien Etelä-Amerikasta, Tyynenmeren alueelta, Pohjois-Amerikasta, Koreasta, Euroopasta, Kiinasta ja Australiasta.

Menestyneet pelaajat ja joukkueet siirtyvät alaliigaan, nimeltään Overwatch Contenders. Vuonna 2018 Blizzard käynnisti Contendersin yhdistääkseen alueellisia turnauksia tavalla, joka tuki Overwatch League -liigaa. Kilpailijat koostuvat globaaleista divisioonoista, joihin kuuluu useita joukkueita. Jokainen joukkue voi koostua amatööri- ja ammattipelaajista. Contender-joukkue, jos se on sidoksissa Overwatch Leaguen akatemiajoukkueohjelmaan, voi saada kaksi pelaajaa allekirjoittamaan sopimuksen liikkuakseen edestakaisin akatemiajoukkueen ja OWL-joukkueen välillä.

Avoimen divisioonan mestaruusjoukkueet siirtyvät Contendereihin kilpailemaan esport-mestaruuskilpailuissa. Blizzard laajeni lisäämällä kaksi divisioonaa vuonna 2018, Etelä-Amerikan ja Australian. Tasapuolisuuden edistämiseksi Blizzard rajoitti vuoteen 2019 mennessä joukkueen alueen ulkopuolelta kilpailevien pelaajien määrän kolmeen.

Miksi tämä turnaus on suosittu vedonlyönti?

Overwatch toivottaa tervetulleeksi uudet pelaajat, sekä amatööri- että ammattilaispelaajat. Pelin vaikeustaso tekee siitä sivuvaihtoehdon Counter-Strike-pelaajille, jotka saattavat etsiä vaihtelua, tai aloittelijoille, jotka kaipaavat jännitystä. Hyvin järjestettyjen tilojen, eloisten värien ja mielenkiintoisten hahmojen ansiosta peli on visuaalisesti houkutteleva ja innostava pelaajille. Visuaaliset animaatiot ja tehosteet ohjaavat pelaajia näyttämään heille tarvittavia toimia joukkueen voiton saamiseksi.

Overwatchin pelaajat ja fanit eivät ole ainoita, jotka nauttivat pelistä. Esports-turnausten vedonlyöntivaihtoehtoja on runsaasti, sillä urheiluvedonlyönti verkossa antaa harrastajille mahdollisuuden lyödä vetoa tuloksista asettamalla vetoja ottelun tuloksista, joukkueen menestyksestä ja yksittäisistä pelaajista. Kuten useimmat e-urheilulajit, Overwatch on suosittu valinta pelaajille, jotka ovat analysoineet joukkueita ja valinneet suosikkeja

Vedonlyönti Overwatch Leaguesta

On tärkeää tutkia Overwatch League -tietoja ennen vedon asettamista. Pelin tuntemus on ensiarvoisen tärkeää hyvän vedon asettamisessa. Suurin osa urheiluvedonlyönnistä tarjoaa runsaasti tietoa pelistä ja joukkueista, joten pelaajat voivat perehtyä asiaan perusteellisesti katsoa vaihtoehtoja ja kertoimia ennen varojen kierrätystä. Yksityiskohtaiset tiedot voivat sisältää ajankohtaista tietoa tapahtumista, turnauksista ja mestaruuskilpailuista. Uutiset pelin muutoksista ja pelaajien päivityksistä ovat myös hyödyllisiä. Pelurilla on tärkeitä tietoja kertoimista, otteluista ja yksittäisistä pelaajista, joten hänellä on hyvät mahdollisuudet lyödä vetoa.

Suunnittelu on olennainen osa esports-turnausten vedonlyöntiä. Aloittelijoille OWL-liigan seuraaminen ennen vedon asettamista voi tarjota arvokasta tietoa siitä, miten peli toimii ja miksi joukkueet voittaa. Esimerkiksi pelaajien ja joukkueiden sijoitukset voivat tarjota arvokasta tietoa vedonlyöntiä varten. Kuitenkin nousevat pelaajat, jotka ovat osoittaneet menestystä amatööriliigoissa, voivat myös pysyä kilpailukykyisinä OWL:ssä. Yksilöiden ja ryhmien tarkastelu voi auttaa uhkapeluria voittamaan todennäköisyydet, kun on aika panostaa.

Lisäksi urheiluvedonlyönnistä tutkiminen varmistaa, että pelaaja on tekemisissä lisensoidun, luotettavan vedonlyöntialustan kanssa. Hyvämaineiset vedonvälittäjät tarjoavat parhaat kertoimet ja ajantasaiset tiedot turnauksista ja pelaajista. Tieto on välttämätöntä tietoisen vedonlyöntipäätöksen tekemiseksi. Vedonlyöjän on ymmärrettävä joukkueen tai pelaajan sijoitus ennen vedonlyöntiä.

Lisäksi suositut alustat toimivat tapana seurustella samanmielisten Overwatch-harrastajien kanssa. Keskittimenä urheiluvedonlyönti helpottaa keskustella vedonlyöntistrategioista kokeneiden pelaajien kanssa. Vedonlyönnissä yksimielisyys ei aina pääty, mutta toisinaan tiedon vaihtaminen yhteisön kanssa voi nostaa vedonlyöjän uhkapelistrategiaa.

Kun olet valinnut hyvin arvioidun vedonlyöntialustan, rekisteröidy tilille. On helppoa tehdä talletus ja aloittaa vedonlyönti. Suositut alustat tarjoavat pelaajille pääsyn kansainvälisesti tunnustettuihin digitaalisiin lompakoihin, pankkisiirtoihin ja kryptovaluuttatalletusvaihtoehtoihin.

Suosittuja joukkueita

Overwatch-tiimit ovat kipinä, joka lisää fanien jännitystä pelistä. Yksi syy, miksi peli on edelleen elossa, on kilpailemista rakastavien pelaajien dynaaminen peli. Yksittäiset pelaajat saavuttavat ikonisen aseman Internetissä, mikä johtuu fanien ja pelien harrastajien ihailusta. Nämä kolme OWL-otteluiden voittamisesta turnauksiin eri puolilla maailmaa kilpailemiseen joukkueet erottuvat hallitsevina maailmanlaajuisina kilpailijoina.

Pilvi 9

Sitä pidetään edelleen Overwatchin voimatekijänä, Pilvi 9 sijoittuu jatkuvasti huipulle kaikissa turnauksissa. Usein suosikiksi luokiteltu joukkue jää toiselle sijalle useissa turnauksissa. Siitä huolimatta Coud9 on voittanut joitain hyvin arvostettuja titteleitä, kuten ONAG Invitational ja Agents Rising.

JOUKKUKAITEUS/TIIMIKAITEUS

Team Envyusta, jota nykyään kutsutaan Team Envyksi, pidetään edelleen yhtenä lännen parhaista joukkueista. Joukkueen ennätys sisältää ykkössijoituksia Operation Breakoutissa, OG Invitationalissa ja muissa suurissa tapahtumissa. OWL:n ensimmäisellä kaudella Team Envyus dominoi liigassa Etelä-Korean joukkueita vastaan ja suoritti vakaan sarjan muita liigan joukkueita vastaan. Joukkue pääsi vuoden 2019 pudotuspeleihin ja hävisi Vancouver Titansille.

Sopimattomuudet

Misfits hallitsee turnauksia, voittaen The Battlen ja Euroopan Atlantic Showdown Qualifierin. Kun joukkue jatkaa voittoaan, jokainen pelaaja ja kollektiivinen joukkue ovat markkinoiden parhaita European Outreach -kilpailijoita.

About the author
Eeva Virtanen
Eeva Virtanen
About

Eeva, suomalaisen sisun ja verkkopelaamisen intohimon saumaton yhdistelmä, määrittelee uudelleen online-kasinokokemuksen suomalaisille. Hänen innovatiivinen lähestymistapansa on luonut oman lokeronsa kasinosisällön paikallistamisessa.

Send email
More posts by Eeva Virtanen