Parhaat e-urheilujoukkueet ja pelaajat

Viime vuosina videopeleistä on tullut yleisempiä. Pohjimmiltaan esports on nimi kilpailupelaamiseen, joka tehdään ammattitasolla. Monet suurissa turnauksissa esiintyvistä nimikkeistä ovat joukkuepohjaisia, ja jokaisella jäsenellä on tärkeä rooli.

Parhaat esports-joukkueet onnistuvat voittamaan merkittävästi suuren summan palkintorahoja. Tämä voi olla miljoonien dollarien luokkaa. Näin korkeat panokset ovat merkinneet sitä, että esports-vedonlyöntisivustot ovat saaneet perinteisten vedonlyöntifanien huomion. Tämä rahapelimuoto on enemmän tai vähemmän sama kuin tavallinen urheiluvedonlyönti.

Suosituimmat esport-joukkueet, joista voi vedotaEsport-joukkueet eri peleissäMaailman parhaat esport-pelaajatKuinka valita paras esport-joukkue vetoa varten?
Fnatic

Team Fnatic, joka tunnetaan myös nimellä FNC, on ammattimainen e-urheiluasu. Se on luokiteltu yhdeksi parhaimmista esports-joukkueista kilpailevan sähköisen vedonlyönnin historiassa. Organisaatio on kasvanut räjähdysmäisesti muutaman viime vuoden aikana ja ansainnut paikan suosituimpien esport-joukkueiden listalla. Tapahtuman suosion lisäksi Fnatic on esports-vedonlyönnin harrastajien suosikki. Brändillä on myös valikoima ammattimaisia pelivarusteita, kuten näppäimistöjä, hiiriä, kuulokkeita, tyynyjä ja paljon muuta.

Näytä lisää
PSG Esports

PSG Esports on Pariisissa toimiva ammattimainen videopeliasu. Se on ranskalaisen jalkapallojättiseuran Paris St-Germainin divisioona. Lokakuussa 2016 pidetyssä lehdistötilaisuudessa seuran presidentti Nasser Al-Khelaifi paljasti heidän tulonsa lupaavalle videopelien alalle. Heistä tuli ensimmäinen eurooppalainen ammattilaisseura, joka kehitti esports-divisioonan. Huippu e-urheilujoukkue teki yhteistyötä online-vedonvälittäjän Betwayn kanssa sen pääsponsorina.

Näytä lisää
Cloud9 Esports

Cloud9 on yksi suosituimmista, suurimmista ja menestyneimmistä e-urheiluorganisaatioista maailmassa. Vuodesta 2013 lähtien Santa Monicassa, Kaliforniassa, Yhdysvalloissa sijaitseva organisaatio on tehnyt aaltoja eri tieteenaloilla eri puolilla e-urheilua. Se on menestynyt niin kilpailussa kuin liiketoiminnassakin ja siitä on tullut vuoden 2020 toiseksi arvokkain e-urheiluasu.

Näytä lisää
Team Spirit

Team Spirit on Moskovassa sijaitseva venäläinen peliyhtiö. Tarjoilija, malli ja tuleva lääkäri muodostivat tiimin lopetettuaan työnsä ja opiskelunsa jatkaakseen intohimoaan pelaamiseen. He perustivat joukkueen vuonna 2015 ja ovat kilpailleet Counter-Strike: Global Offensive-, Dota 2-, League of Legends- ja Hearthstone-turnauksissa. Vain kuudessa vuodessa ryhmä on noussut e-urheilun huippujoukkueeksi.

Näytä lisää
Natus Vincere

Natus Vincere on vuonna 2009 perustettu monipelaamisorganisaatio, jonka pääkonttori sijaitsee Kiovassa, Ukrainassa. Muodostuessaan e-urheilu yleistyi nopeasti, ja paljon tuottoisia kilpailuja oli nousussa. Sen täysversio otettiin käyttöön sen jälkeen, kun heidän fanikuntansa valitsi sen tapahtumassa, joka pidettiin nimenomaan sopivan korvaajan löytämiseksi.

Näytä lisää
Evil Geniuses

Evil Geniuses on yksi suosituimmista esports-joukkueista, jonka pääkonttori sijaitsee San Franciscossa, Kaliforniassa. Se on yksi vanhimmista tunnetuista videopelilaitoksista. Pitkän historiansa ansiosta Evil Geniuses on muokannut pelimaailmaa sen perustamisesta vuonna 1999 lähtien. Niiden menestys on ollut riippuvainen heidän pelaajiensa kyvystä valita matkansa ja olla rohkeita ilman, että vaatimuksia rajoittavat.

Näytä lisää
Team Envy

Envy Gaming on Pohjois-Texasissa toimiva viihde- ja eSport-yritys. Envy Gaming sulautui OpTic Gamingiin vuonna 2021 ja muodosti yhden suosituimmista eSports-joukkueista. Nämä joukkueet ovat OpTic Texas Call of Duty Leaguessa, Dallas Fuel Overwatch Leaguessa, huippusijoitetut Halo Championship Series, Valorant ja Rocket League -joukkueet. Joka päivä miljoonat fanit katsovat yrityksen peli- ja elämäntapasisällön luojia YouTubessa, Twitchissä ja muilla sosiaalisen median alustoilla.

Näytä lisää

Alliance

Eeva Virtanen
WriterEeva VirtanenWriter

Suosituimmat esport-joukkueet, joista voi vedota

Tämäntyyppinen vedonlyönti voi olla arvaamatonta. Jos pelaajat haluavat lisätä onnistumisen mahdollisuuksiaan, on parasta valita kuuluisat esport-joukkueet, joilla on historian voittoja.

Team Liquid

Heitä pidetään yhtenä menestyneimmistä organisaatioista kaikessa e-urheilussa. Team Liquid luotiin alun perin kilpailemaan StarCraft-turnauksissa. Viimeisten 22 vuoden aikana heistä on tullut erittäin arvostettuja muiden videopelitiimien keskuudessa. Heillä on tällä hetkellä vakiintunut läsnäolo Pohjois-Amerikassa, Euroopassa ja Brasiliassa. Team Liquid on alkamassa laajentua myös aasialaisiin pelaamiseen.

OG

Jos vedonlyöntifanit etsivät yhtä parhaista Dota 2- ja CS:GO esports -joukkueista, OG on harkitsemisen arvoinen. He perustettiin ensimmäisen kerran vuonna 2015, ja ne ovat voittaneet Internationalin kahdesti peräkkäin. OG:sta on myös tullut yksi suosituimmista pelijoukkueista Valorant-turnauskausien aikana. Vuoden 2022 alussa he ilmoittivat aikovansa ottaa MMO-genren rajusti.

Pahat nerot

Parhaat esports-vedonlyöntisivustot Luultavasti mukana tämä Seattlessa toimiva ryhmä. Sen sijaan, että keskittyisivät kouralliseen peleihin, he ovat kilpailleet lukuisista eri nimikkeistä. Näitä ovat Fortnite, Halo, League of Legends, COD, CS:GO, Rocket League ja WoW. Vuonna 2015 Evil Geniuses voitti tuolloin e-urheiluhistorian suurimman palkinnon. He ovat erityisen taitavia Call of Duty: WWII:ssa.

Joukkuehenki

Tämä Moskovassa sijaitseva ryhmä on menestynyt erittäin hyvin CS:GO-, League of Legends-, Hearthstone- ja Dota 2 -turnauksissa. International 2021 -tapahtumassa he voittivat vaikuttavat 18 miljoonaa dollaria. Tämä tekee heistä yhden e-urheilun eniten ansaitsevista.

Esport-joukkueet eri peleissä

Jos pelaajilla on mielessään jokin tietty peli, on viisasta valita joukkue, joka on menestynyt turnauksissa erittäin hyvin tätä titteliä varten. Korkean profiilin joukkueet keskittyvät yleensä yhteen kahdeksasta suurimmat videopelit.

Age of Empires

Aftermath, Team GamerLegion, Vietnam Legends (VNA) ja Suomi ovat hyvin arvostettuja tämän reaaliaikaisen strategiapelin (RTS) pelaajina. Muita huomionarvoisia ryhmiä ovat Rulers of Rome, Clown Legion, Team Secret, Infinity Legends, Dark Empire ja Tempo Storm.

Apex Legends

Tällä hetkellä yli 100 miljoonaa ihmistä nauttii tästä moninpelistä. Kuitenkin vain kourallinen joukkueita on saanut huomiota rahapeliyhteisössä. Pelaajien määrä jatkaa kasvuaan uusien Apex Legends -kausien julkaisun ansiosta. Turnausten aikana pelaajien tulee kiinnittää huomiota Team Liquid-, Fnatic-, Evil Genius-, Natus Vincere- ja Virtus.pro -sivustoihin.

Arena of Valor

Tämä peli on melko erottuva e-urheilussa, koska joukkueiden on oltava poikkeuksellisia mobiilipelaamisessa. Valorilla on monia yhtäläisyyksiä League of Legendsin kanssa, joten jokaisen nimikkeen huippupelaajissa on jonkin verran päällekkäisyyttä. Dota-mestarit ovat myös yleensä hyviä Valorissa. Turnauksissa hyvin menestyneitä ryhmiä ovat muun muassa Royal Never Give Up, EDward Gaming, Rogue Warriors, Talon Esports, Buriram United Esports, Qiao Gu Reapers ja eStar Gaming.

Taistelukenttä

Toisin kuin muut tämän listan pelit, Battlefieldillä on vain pari erittäin menestyvää joukkuetta. Nämä ovat PENTA Sports ja Epsilon eSports. Ensimmäisen persoonan ammuntapelit ovat yleensä hyvin yleisiä sisällä esport-turnauksia. Battlefield on kuitenkin vasta alkamassa saada yhtä paljon tunnustusta kuin vastaavat pelit, kuten COD ja Halo.

CS:GO

On reilua sanoa, että CS: GO on hallitseva voima videopeleissä. Suuria kilpailuja on useita. Astralis, Natus Vincere, G2 eSports ja Team Vitality erottuvat vahvoina kilpailijoina.

COD: Warzone

Viime vuosina tämä battle royale -nimike on tullut erittäin suosituksi sekä konsoli- että PC-soittimien keskuudessa. Tässä tilassa pelaavilla joukkueilla on yleensä mennyt hyvin muissa COD-turnauksissa. Niihin kuuluvat Atlanta FaZe, OpTic Gaming, CompLexity, Fariko Impact ja Evil Geniuses.

Dota 2

Tämä on ihanteellinen pelaajille, jotka haluavat nähdä pelaajien kilpailevan korkeista palkintopoteista. Tämä on miljoonia dollareita vuosittaisissa MM-kisoissa. Neljä korkeinta organisaatiota ovat TNC Predator Virtus.Pro, Evil Geniuses ja Team Secret.

FIFA

Kaikki korkean profiilin turnaukset eivät ole keskittyneet ampumiseen ja fantasiaan. Jalkapallovideopeli FIFA on kasvanut yhdeksi alan suurimmista franchising-peleistä. Vedonlyöjien tulee huomioida Fnatic, Tundra Esports, MKers, Manchester City Esports ja Schalke 04 Esports ottelun aikana.

Maailman parhaat esport-pelaajat

Kokonaistuloilla mitattuna maailman neljä parasta pelaajaa pelaavat Dota 2:ta ammattimaisesti. He ovat 22–29-vuotiaita miehiä. Kaikki neljä ansaitsivat suurimman osan rahoistaan vuoden 2019 kansainvälisestä turnauksesta.

Johan "N0tail" Sundstein

Tämä tanskalainen pelaaja on tällä hetkellä ykkönen maailmanlaajuisesti. Hän on kilpaillut 129 ottelussa ja saavuttanut noin 7 183 837 dollaria. Ennen siirtymistään Dota 2:een Sundstein oli Heroes of Newerth -pelaaja. Kansainvälisessä 2019 ottelussa hän voitti 3 124 036,20 dollaria palkintorahoja.

Jesse "JerAx" Vainikka

Suomalainen Vainikka on kilpaillut tähän mennessä 66 ottelussa. Vaikka tämä ei ole yhtä vaikuttava kuin Sundstein, on syytä huomata, että Vainikka on ansainnut 6 475 948 dollaria. Tämä tekee hänestä maailman toiseksi parhaan e-urheilijan. Hän saavutti sijan 2 Shanghai Majorissa 2016.

Anathan "ana" Pham

Tämä australialainen tuli esports-vedonvälittäjien tietoon jo varhaisessa iässä. Ennen kuin Pham täytti 18 vuotta, hän oli ansainnut jo 604 739 dollaria 15 turnauksesta. Hänen nykyinen kokonaissumma on yli 6 004 411 dollaria.

Sébastien "Ceb" Debs

Neljänneksi paras pelaaja on Ranskasta 5 773 909 dollarilla 65 turnauksesta. Debs oli ensimmäinen International 2018 -turnauksessa ennen kuin voitti seuraavana vuonna uudelleen. Hän on pelannut uransa aikana yhdeksässä suuressa joukkueessa.

Kuinka valita paras esport-joukkue vetoa varten?

Tämä riippuu pitkälti pelattavan pelin luonteesta. Jotkut niistä edellyttävät osallistujilta nopeita refleksejä ja tarkkuutta. Toiset ovat luonteeltaan taktisempia. Parhaat esports-joukkueet, joista lyödä vetoa, tietävät, mitä ominaisuuksia tarvitaan ottelun voittamiseen.

Yksi tämäntyyppisen vedonlyönnin kriittisimmistä puolista on tutkimus. Uhkapelaajan tulisi jättää hyvin vähän sattuman varaan. Useimmissa turnauksissa on kymmeniä joukkueita, jotka kilpailevat ykköspaikasta.

Rajatakseen todennäköisimpiä voittajia, vedonlyönnin on tiedettävä jokaisen saavutuksensa. Onneksi ennen viimeistä mestaruutta on yleensä kauden mittainen karsintajakso. Tämä antaa katsojille mahdollisuuden analysoida kunkin kilpailijan vahvuuksia ja heikkouksia.

Kuuluisat esport-joukkueet tekevät mainetta saavuttamalla suuren määrän korkean profiilin voittoja. Jos heidän kilpailijansa näyttävät olevan tasavertaisia, on vaikeampaa ennustaa, kuka voittaa pääpalkinnon. Jos pelaajat ovat epävarmoja, he voivat tutkia pelitilaa ja karttaa. He voivat sitten katsoa aiempia otteluita, joissa kumpikin joukkueista on kilpaillut samanlaisissa skenaarioissa. Tämä antaa heille paremman käsityksen siitä, kuinka hyvin pelaajat pärjäävät.

About the author
Eeva Virtanen
Eeva Virtanen
Noin

Eeva, suomalaisen sisun ja verkkopelaamisen intohimon saumaton yhdistelmä, määrittelee uudelleen online-kasinokokemuksen suomalaisille. Hänen innovatiivinen lähestymistapansa on luonut oman lokeronsa kasinosisällön paikallistamisessa.

Send email
More posts by Eeva Virtanen