Panosta: World of Tanks Grand Finals 2024

World of Tanks Grand Finals on yksi suurimmista eSport-turnauksista, jossa on mukana pääasiassa World of Tanks eSports -pelaajia. Turnaus järjestetään vuosittain, ja sen järjestää pelin kehittäjät Wargaming. Turnaus piti kuitenkin tauon vuodesta 2017, mutta sen on määrä palata. Siinä on yleensä 12 huippujoukkuetta neljästä Wargamingin alueellisesta eSport-liigasta, jotka taistelevat mestaruudesta tuhansien live-katsojien ja miljoonien verkkokatsojien edessä.

Tapahtuma järjestetään eri paikoissa. Järjestäjät valitsevat paikat istumakapasiteetin, mukavuuden ja juridisten näkökohtien perusteella. World of Tanks Grand Finalsin voittajat saavat yleensä rahapalkintoja. Poolipalkinto jaetaan kahdeksan parhaan joukkueen kesken, mikä tarkoittaa, että vain neljä parasta jää ilman osuutta poolipalkinnosta.

Eeva Virtanen
WriterEeva VirtanenWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Tietoja World of Tanksista

Turnauksen suosio ulottuu uhkapeliteollisuuteen. E-urheilun pelaajat odottavat aina innolla tapahtumaa, koska se tarjoaa massiivisia vedonlyöntimahdollisuuksia. Useimmat eSports-vedonlyöntisivustot tarjoavat yleensä pitkän listan vedonlyöntimarkkinoista tapahtumaa varten, mikä helpottaa vedonlyöjien löytämistä ja vetoa.

World of Tanks on valkovenäläisen Wargaming-nimisen yrityksen kehittämä moninpeli. Ylistämä eSport-titteli julkistettiin ja julkaistiin huhtikuussa 2009 alfa-testaukseen tuolloin vain kuudella eri ajoneuvolla. Ja 12. huhtikuuta 2011 peli julkaistiin virallisesti Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa.

World of Tanksissa on taisteluajoneuvoja, jotka ovat peräisin 1900-luvun aikakaudelta. Pelin kehittäjä käyttää freemium-liiketoimintamallia. Tämä tarkoittaa, että peli on ilmainen kaikille käyttäjille. Pelaajat voivat kuitenkin halutessaan maksaa saadakseen ensiluokkaisia ominaisuuksia jännittävämmän ja mukaansatempaavamman pelikokemuksen. Peliä voi pelata pelitietokoneelta tai erilaisilta pelikonsoleista, mukaan lukien Xbox One ja PlayStation 4.

Pelin kulku

Pelin aikana pelaajat ottavat hallintaansa haluamansa itseliikkuvat tykistöajoneuvot tai yksittäiset panssarivaunut. Lisäksi pelaajat saavat ohjata ajoneuvojen liikkeitä ja aseidensa laukaisua. He voivat myös kommunikoida muiden pelaajien kanssa ääni- tai kirjoitetulla chatilla. Yksinkertaisissa otteluissa pelaajat voittavat tuhoamalla kaikki vastustajan joukkueen tankit tai vangitsemalla heidän tukikohtansa. Joukkue voi kaapata vastustajan tukikohdan pysymällä siinä riittävän kauan vahingoittumatta.

Suurin ero on World of Tanks peli tila on taistelun säännöt. Pelimekaniikka pysyy kuitenkin samana kaikissa pelitiloissa. Pelimekaniikkavalikoimaan kuuluvat kuoririkosetit, naamiointi, moduulivauriot ja henkilövahingot.

World of Tanks -pelaajat voivat valita kuudesta päätaistelutyypistä. Useimmissa näistä eSportin verkkoturnauksista esiteltyjä taisteluita ovat mm panssarivaunutaistelut, joukkueen harjoitustaistelut, joukkuetaistelut, linnoitustaistelut, satunnaiset taistelut, ja erityisiä taisteluita. Pelaajat voivat myös suorittaa tehtäviä pelissä erilaisilla palkinnoilla. Satunnaisissa taisteluissa voi olla jopa 15 pelaajaa joukkuetta kohden. Joukkueet voivat täyttää puuttuvien pelaajien paikat bottien avulla.

Ajoneuvot

Suurin osa World of Tanksissa käytetyistä ajoneuvoista on suunniteltu muistuttamaan tosielämän malleja, ja vain muutama parametri on muutettu sopimaan pelin mekaniikkaan ja parantamaan pelattavuutta. Pelissä on viisi erityyppistä ajoneuvoa: itseliikkuva tykistö, panssarihävittäjät, raskaat panssarit, keskikokoiset panssarit ja kevyet panssarit. Tällä hetkellä pelissä on yli 600 panssaroitua ajoneuvoa 11 maasta.

Suositelluissa maissa on yleensä tekniikkapuu, jossa on ajoneuvojen oksia, jotka vaihtelevat tasosta 1 tasoon X. Pelaajat pääsevät käyttämään korkeamman tason ajoneuvoja pelin edetessä. Muita premium-ajoneuvoja on saatavilla, mutta ne eivät sisälly teknologiapuihin, joihin pääsee pelin sisäisillä krediiteillä tai käteisellä.

Pelaajat voivat muokata kaikkia World of Tanksin ajoneuvoja visuaalisesti ja suorituskyvyn suhteen tietyssä määrin. Suurin osa autojen mukauttamiseen tarvittavista osista, kuten torneista, aseista ja moottoreista, voidaan ostaa pelin tekniikkapuusta. Tankkeja varten on myös kaksi naamiointijärjestelmää, mukaan lukien pelikohtaiset ja historiallisesti tarkat kuviot nopeaa räätälöintiä varten.

World of Tanks Blitz

Wargaming julkisti World of Tanks Blitzin toukokuussa 2013. World of Tanksin mobiiliversiota voi pelata älypuhelimilla ja tableteilla, jotka toimivat Windowsissa, iOS:ssä ja Androidissa. Pelattavuus on kuin pääpelissä, pienin eroin. Se sallii enintään seitsemän pelaajaa per joukkue, toisin kuin pääpeli, joka sallii 15 pelaajaa per joukkue.

Miksi World of Tanks Grand Finals on suosittu?

World of Tanks Grand Finals -kilpailua pidetään yhtenä parhaat eSports-turnaukset monista syistä. Siinä on joukkueita eri alueilta ympäri maailmaa. Jokaisella joukkueella on monia faneja maailmanlaajuisesti, jotka kaikki seuraavat suosikkijoukkueidensa esityksiä mestaruuskilpailuissa.

Pelaajia, jotka osallistuvat World of Tanks Grand Finalsiin, pidetään kilpailun parhaina. Heillä on uskomattomia taitoja ja he käyttävät kunnioitusta herättäviä strategioita, jotka kaikki houkuttelevat World of Tanks -pelin faneja. Lisäksi tapahtuma sisältää yleensä useita muita viihdemuotoja, joista katsojat ja verkkokatsojat voivat nauttia.

Toinen tärkein syy World of Tanks Grand Finalsin suosioon on se, että se tarjoaa laajat vedonlyöntimahdollisuudet pelaajille, jotka lyövät vetoa eSport-turnauksista. Se on yksi odotetuimmista eSports-tapahtumista vedonlyöjien keskuudessa. Lähes kaikki valtavirran eSports-vedonlyöntisivustot tarjoavat yleensä erilaisia vedonlyöntimarkkinoita näissä eSport-mestaruuskilpailuissa, mikä tekee tapahtumasta paljon suositumpaa.

Ilmeinen syy pelin suosioon on se, että se on ilmainen. Pelaajat voivat ladata ja nauttia pelistä helposti ja päästä sitten osaksi World of Tanks Grand Finalsia. Heidän tarvitsee vain ilmoittautua joukkueeseen, joka osallistuu Wargaming.net-alueliigaan ja auttaa joukkuetta voittamaan liigan osallistuakseen Grand Finals -finaaliin.

World of Tanks Grand Finalsin voittajajoukkueet

Useita eri joukkueita on voittanut World of Tanks Grand Finals -mestaruuden. Kaikissa näissä suurissa eSport-turnauksissa on aina ollut uusi voittaja, mikä osoittaa, kuinka kilpailukykyinen turnaus on. Alla on joitain voittajajoukkueita ja muita huomionarvoisia tiimejä tapahtumien loistavien suoritusten vuoksi.

Tornado Energia

Tornado Energy -tiimi voitti World of Tanks Grand Finalsin vuonna 2017. Se on PUBG-tiimi, jota Tornado Energy Drink Company sponsoroi. Joukkueen lista on varsin vaikuttava, sillä se koostuu useista tunnetuista pelaajista Venäjältä, Moldoviasta ja Georgiasta, jotka ovat mukana esports-turnausten luettelossa. Tornado Energy on ansainnut yli 540 000 dollaria vain 19 eSport-turnauksessa, joihin he ovat osallistuneet. 77 % tuloista on peräisin nimenomaan World of Tanks -pelin pelaamisesta.

Natus Vincere

Natus Vincere, joka tunnetaan myös nimellä Na'Vi, on tällä hetkellä World of Tanks -pelin paras joukkue. Joukkue on täyttänyt nimensä, joka tarkoittaa "syntynyt voittamaan". Organisaatio sijaitsee Ukrainassa ja kilpailee useissa muissa eSports-peleissä World of Tanksin lisäksi.

Joukkue on voittanut yli 18 miljoonaa dollaria palkintorahoja yli 500 turnauksesta, joihin se on osallistunut. Yli 860 000 dollaria voitoista on World of Tanks -pelistä. Yksi joukkueen tärkeimmistä saavutuksista oli vuoden 2016 World of Tanks Grand Finalsin voittaminen.

HellRaisers

KellRaisers on toinen eSports-tiimi, joka on voittanut useita turnauksia, mukaan lukien vuoden 2015 World of Tanks Grand Finalsin. Joukkue pääsi myös vuoden 2016 World of Tanks Grand Finals -finaaliin, mutta ei saavuttanut voittoa. Se suoriutui kuitenkin riittävän hyvin toiselle sijalle. Joukkue on ansainnut yli 1,8 miljoonaa dollaria palkintorahoja vain 150 turnauksesta. Yli 25 % voitoista tulee World of Tanks -pelistä.

Virtus.pro

Virtus.pro on suosittu eSports-tiimi mainitsemisen arvoinen suoritus World of Tanks Grand Finaleissa. Joukkue ei ole vielä koskaan voittanut tapahtumaa. Se kuitenkin kelpuutettiin osallistumaan vuosien 2015 ja 2016 mestaruuskilpailuihin, joissa se osoitti uskomattomia suorituksia. Joukkueella on yli 18 miljoonaa dollaria palkintorahoja, jotka on ansaittu yli 570 turnauksesta, joissa se on pelannut. Yli 121 000 dollaria palkintorahoista tulee World of Tanks Grand -turnauksista.

Muita mainintoja ovat mm RoX, Elevate, Team Dignitas, ja PENTA Sports.

Missä lyödä vetoa World of Tanks Grand Finalsista

Helpoin tapa lyödä vetoa World of Tanks Grand Finalsista on läpi online-eSport-vedonlyöntisivustot. Tapahtumasta kertovia eSports-vedonlyöntisivustoja on satoja. Vedonlyöjien on kuitenkin otettava huomioon useita tekijöitä ennen kuin tyytyvät vedonvälittäjiin. Esimerkiksi vedonlyöjien tulisi harkita tarjottuja kertoimia. Suhteellisen korkeampien kertoimien sivuston valitseminen tarjoaa pelaajille suuremmat mahdolliset voittosummat. Muita huomioita tulisi olla lisensointi, kelpoisuus, bonustarjoukset ja tapahtumaan tarjottavien vedonlyöntimarkkinoiden määrä.

Kuinka lyödä vetoa World of Tanks Grand Finalsista

Pelaajien on aloitettava rekisteröitymällä eSports-vedonlyöntisivustolle, joka tarjoaa World of Tanks Grand Finals -vedonlyöntimarkkinoita. Eri vedonlyöntisivustoilla voi olla erilaiset rekisteröintiprosessit ja vaatimukset. Seuraava askel on tallettaa varoja vedonlyöntitilille. Varat käytetään vedonlyöntinä tehtävien vetojen yhteydessä. Vedonlyöjät voivat myös käyttää bonuksia vedonlyöntisivustoilla ilman talletusta bonustarjouksilla panostaakseen ilman talletusta tai rahojaan riskiä.

Lopuksi pelaaja voi valita haluamansa vedonlyöntityypin mille tahansa turnaukselle suunnitellulle pelille ja noudattaa asianmukaisia vaiheita panoksen asettamiseksi. On syytä huomata, että joillakin eSports-vedonlyöntitarjoajilla on minimi- ja maksimivaatimukset panosten summille, jotka vedonlyöjien on otettava huomioon.

About the author
Eeva Virtanen
Eeva Virtanen
About

Eeva, suomalaisen sisun ja verkkopelaamisen intohimon saumaton yhdistelmä, määrittelee uudelleen online-kasinokokemuksen suomalaisille. Hänen innovatiivinen lähestymistapansa on luonut oman lokeronsa kasinosisällön paikallistamisessa.

Send email
More posts by Eeva Virtanen