Paras World of Tanks vedonlyöntiopas 2024

World of Tanks (WoT) on Kyproksella toimivan videopeliyhtiön Wargamingin huippusuosittu netissä pelattava panssarivaunutaistelupeli. Peli julkaisiin vuonna 2010 useiden julkaisua edeltävien onnistuneiden beta-testauksien jälkeen.

Joulukuuhun 2013 mennessä World of Tanksilla oli yli 70 miljoonaa rekisteröityä pelaajaa maailmanlaajuisesti. Pelin käyttäjämäärä on tämän jälkeen kasvanut huomattavasti, sillä tällä hetkellä pelaajia on jo 160 miljoonaa.

Pelillä on suuri harrastepelaajien yhteisö, joista osa pelaa peliä huvin vuoksi ja osa treenaa tosissaan. Peli onkin ollut jo vuosien ajan erittäin suosittu myös esports pelinä ja vedonlyönti kohteena. Paneudumme tässä esittelyssä pelin mekaniikkaan ja vedonlyöntiin.

Paras World of Tanks vedonlyöntiopas 2024
Liam Fletcher
WriterLiam FletcherWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher
LocaliserEeva VirtanenLocaliser
Millainen esports peli World of Tanks on?

Millainen esports peli World of Tanks on?

WoT on hieman erilainen MMO (massiivinen online moninpeli), sillä tässä pelissä taisteluvälineinä ovat 1900-luvun sotien panssarivaunut. Tarjolla on niin kevyitä, raskaita kuin keskikokoisiakin tankkeja, joilla kaikilla on omat vahvuutensa ja heikkoutensa.

Pelin panssarivaunut ovat tarkkoja kopioita eripuolilla maailmaa valmistetuista sotavälineistä. Tankkeja on niin englantilaisia, ranskalaisia, japanilaisia, puolalaisia, saksalaisia, kiinalaisilla kuin amerikkalaisiakin. Kaikki tankit ovat muokattavissa parhaimpia suorituksia varten. Erilaisilla tankeilla on erilaisia rooleja, joita on mahdollista kehittää ja parantaa huippuunsa pelaajan taitojen kehittymisen myötä.

Players vs. Player (PvP) on World of Tanks -pelin ensijainen pelimuoto. Pelistä löytyy myös mahdollisuus pelata tietokonetta vastaan (Player vs. Environment). PvE on tarpeellista hahmojen kehityksen kannalta, mutta PvP on pelin varsinainen suola.

Pelaaja ohjaa yhtä tankkia ja on vastuussa sen liikkeistä ja aseiden käytöstä. World of Tanks sisältää pelin sisäisen chat-ominaisuuden, jonka avulla pelaajat voivat keskustella keskenään pelin aikana. Kaikkien muiden esports pelien tapaan World of Tanks sisältää puhekommunikaatio mahdollisuuden oman joukkueen väliseen kommunikaatioon.

Pääpelityypit WoT:ssa ovat seuraavat:

 • Satunnaiset taistelut
 • Joukkueen taistelut
 • Tankkiyhti√∂iden taistelut
 • Erikoistaistelut
 • Joukkueiden harjoitustaistelut harjoitustaistelut
 • Vahvuustaistelut

Yllä mainitut pääpelityypit ovat läsnä myös World of tanks esports vedonlyönnissä. Perehdytään seuraavaksi tarkemmin pelin vedonlyöntimahdollisuuksiin.

Millainen esports peli World of Tanks on?
World of tanks vedonlyönti

World of tanks vedonlyönti

World of Tanks tarjoaa runsaasti vedonlyöntimahdollisuuksia ja hyviä kertoimia. Olemme sivuillemme keränneet parhaat esports vedonlyönti - sivustot, joilta löydät tämän klassikkopelin ja runsaasti muita e-urheilupelejä. E-urheilu vedonlyönti tarjoaa runsaasti kohteita ja paljon panostettavaa.

Parhaat vedonlyöntisivustot tarjoavat lisäksi reiluja kertoimia WoT-turnauksiin. Tarjolla on on myös useita maksutapoja niin talletuksiin kuin nostoihinkin.

WoT-vedonlyönti on erittäin yksinkertaista hommaa. Aivan ensin sinun täytyy kuitenkin löytää sivusto esports vedonlyönnin harjoittamiseen. Olemme poimineet näille sivuille laadukkaita vedonlyöntisivustoja (betting sites) erityisesti esports silmällä pitäen. Luettuasi tämän lyhyen oppaan voit lyödä vetoa WoT-otteluissa ja turnauksissa.

Ohessa askelmerkit WoT-vedonlyönnin aloittamiseen:

 • Vieraile vedonly√∂ntisivuston esports-osiossa
 • Klikkaa pelivalikoimasta "World of Tanks (WoT)"
 • Tutki vedonly√∂ntikohteita ja valita sinulle sopivin.
 • Aseta panos
 • Hyv√§ksy veto vahvistamalla se.

World of Tanks vedonlyönti vaihtoehdot

Vedonlyönti World of Tankissa ei ole vaikeaa, mutta sinun kannattaa etukäteen miettiä, mitkä ovat juuri sinulle parhaat vedonlyöntivaihtoehdot.

Yleisimmät vedonlyöntikohteet peliin ovat:

 • Tasoitusvedot
 • First blood (eka tappo)
 • Kartan voittaja
 • Ottelun voittaja/Moneyline-vedot
 • Tukikohdan kaappaus -vedot
 • Kokonaispisteet

Kuten huomasit, tarjolla on hyvin samanlaisia vedonlyöntityyppejä kuin esimerkiksi jalkapallovedonlyönnissä. Vedonlyönnissä ei ole kyse pelkästään kohteista ja kertoimista, myös luotettavuus- ja turvallisuustekijät tulee huomioida.

Varmista sivuston pelilisenssi ja turvallisuus

Pelaamisen kannalta on tärkeää varmistaa, että sivusto toimii luotettavan lisenssin alaisuudessa. Käytännössä luotettava lisenssi takaa samalla sivuston tietoturvan ja vedonlyöntikohteiden reiluuden. Kaikki ETA-(Euroopan talousalue) maiden pelilisenssit ovat erittäin luotettavia ja turvallisia.

Tunnetuimpia ETA-lisenssejä ovat Maltan ja Viron uhkapeliviranomaisten myöntämät peliluvat. EU- ja ETA-maiden välillä rahapelivoitot ovat verottomia. Voit siis kotiuttaa voittosi ilman pelkoa verokarhun ahnaasta kädestä. Myös Curacaon lisenssi on laadukas pelilupa, mutta pelivoitot ovat veronalaista tuloa.

E-urheilu on noussut Suomessakin kansalliseksi urheilulajiksi ja menestyneiden suomalaisjoukkueiden taivalta seurataan aktiivisesti mediassa. Esports vedonlyönti on lisännyt suositaan vuosi vuodelta.

World of tanks vedonlyönti
World of Tanks skin-vedonlyönti

World of Tanks skin-vedonlyönti

Skin-vedonlyönnillä tarkoitetaan erilaisten pelin sisäisten esineiden käyttämistä vedonlyönnissä panoksina. Skin-vedonlyöntiä ei ole juurikaan saatavilla World of Tanks -peliin liittyen.

Esimerkiksi näiltä sivuilta löytyvät vedonlyöntikohteet ovat oikean rahan vedonlyöntikohteita, joilla voit lyödä turvallisesti vetoa luotettavien pelilisenssien alaisuudessa toimivilla sivustoilla. Läheskään kaikki Skin-vedonlyönti sivustot eivät toimi peliviranomaisten valvonnassa, vaan meininki voi olla kuin villistä lännestä.

Kannattaa siis olla tarkkana sen suhteen, millä sivustoilla harjoitat skin-vedonlyöntiä. Suosittelemmekin lämpimästi vedonlyöntiä oikealla rahalla luotettavilla vedonlyöntisivustoilla.

World of Tanks skin-vedonlyönti
Miksi World of Tanks on niin suosittu?

Miksi World of Tanks on niin suosittu?

Suosiossaan WoT ei yllä kaikista suosituimpien esports pelien, kuten CS:GO, Dota 2 ja League of Legends tasolle. Kuitenkin kyseessä on erittäin suosittu peli, joka iästään huolimatta houkuttelee edelleen uusia pelaajia. Käydään seuraavaksi läpi joitakin syitä World Of Tanks pelin suosioon.

Internet-yhteisö

World of Tanksia pelaa 160 miljoonaa pelaajaa maailmanlaajuisesti. Luonnollisestikaan suurin osa näistä pelaajista ei ole tavannut toisiaan henkilökohtaisesti. Silti heistä monet viettävät runsaasti aikaa yhdessä WoT-internetyhteisöissä.

Osa esports skeneä on yhteisöllinen toiminta myös pelaamisen ulkopuolella. Monet pelaajista viettävät runsaasti aikaa pelin ympärillä pyörivillä keskustelufoorumeilla ja kanavilla esimerkiksi Discordissa.

WoT on ilmainen verkkopeli kaikille alustoille

Yksi WoT:n suosion salaisuuksista on sen yksinkertaisuus ja hyvä saavutettavuus. Peli toimii käytännössä kaikilla alustoilla, alkaen Android-kännyköistä kaikkiin mahdollisiin videopelikonsoleihin. Lisäksi peli on muiden tämän päivän suosittujen esports pelien tapaan ilmainen verkkopeli.

WoT on saatavilla seuraaville alustoille/käyttöjärjestelmille:

 • Microsoft Windows
 • PlayStation 4
 • Xbox One
 • Nintendo Switch
 • iOs
 • Android
 • Xbox 360
 • MacOS.

Tunnettuja World of Tanks pelaajia

Yksi syy pelin suosioon ovat tunnetut WoT-pelaajat, joilla on suuri merkityksensä pelin suosion kohdalla. Legendaarisilla ja tunnetuilla pelaajilla ja joukkueilla on e-urheilussa samanlainen rooli kuin missä tahansa muussakin urheilulajissa.

Tyrannosaurus_Riggx ja LuNaTic_Lore ovat alan tähtipelaajia, jotka innostavat uusia ja vanhoja WoT-faneja aloittamaan harrastuksen. Voit tutustua peliin itse pelaamalla tai penkkiurheilemalla ja lyömällä vetoa tästä suositusta esports pelistä.

Peliä päivitetään edelleen säännöllisesti

Nettimoninpelit elävät niin pitkään kuin niihin jaksetaan panostaa. World of Tanks on hyvä esimerkki pelistä, jota ajanhammas ei ole nakertanut. Peli julkaistiin yli 10 vuotta sitten, ja se jaksaa edelleen innostaa uusia pelaajia. Toisaalta 10 vuotta ei ole pitkä aika e-urheilussa, esimerkiksi League of Legends julkaistiin vuonna 2009.

WoT-peliä päivitetään edelleen säännöllisesi, jonka seurauksena peli vaikuttaa tuoreelta ja uudelta. Parannuksia on vuosien varrella tehty pelimekaniikkaan, hahmoihin, pelimoodeihin ja grafiikkaan.

Wargaming tunnetaan peliyhtiöinä, joka kuuntelee pelaajiaan ja huomioi heidän toiveensa pelin kehittämisen suhteen. Aktiivinen WoT-faniyhteisö onkin osallistunut pelimekaniikan kehittämiseen. Erityisesti esports urheilijat ovat olleet WoT:n kehittämisessä avainasemassa.

Pitää muistaa, että esports ammattilaiset ja vakavasti harrastukseen suhtautuvat viettävät hyvin paljon aikaa tietyn pelin parissa. Vuosien varrella pelimekaniikka on parhaimmilla esports pelaajilla paremmin hallussa kuin pelin kehittäjillä!

World of Tanks pelaaminen on jatkuvaa oppimista

WoT pelissä menestyminen edellyttää jatkuvaa oppimista ja harjoittelua. Tämä ominaisuus yhdistää tätä peliä ja muita suosittuja esports pelejä. World of Tanks -peliä voit pelata yhdessä ja joukkueesi kanssa.

Pelin ilmaisuus ja monialustaisuus yhdistettynä monipuoliseen pelimoottoriin tekee tästä pelistä erittäin houkuttelevan pelattavan. Paras tapa aloittaa pelin pelaaminen on liittyä johonkin monista WoT-yhteisöistä, jotka tarjoavat ilmaista PvP-opetusta ja hauskaa pelaamista jäsenilleen! Pelin kikkojen opetteleminen hyödyttää sinua myös vedonlyönnin näkökulmasta, mitä paremmin opit tuntemaan peliä - sitä helpompaa on lyödä vetoa siitä.

WoT tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia lyödä vetoa

Yksi syy pelin jatkuvaan suosioon on aktiivinen vedonlyönti sen ympärillä. Peli tarjoaa paljon mahdollisuuksia lyödä vetoa ja peliä onkin kehitetty myös vedonlyönti silmällä pitäen. Parhaat esport vedonlyöntisivustot tarjoavat peliin runsaasti kohteita ja hyviä kertoimia. Tämä epäilemättä lisää jännitystä useimpien pelaajien odotellessa tuloksia.

Miksi World of Tanks on niin suosittu?
Suurimmat World of Tanks esports turnaukset vuonna 2024

Suurimmat World of Tanks esports turnaukset vuonna 2024

Wargaming.net järjestää vuosittain useita turnauksia WoT -pelin ympärillä. Turnaukset ovat e-urheilussa suuressa roolissa, eikä World of Tanks tee tämän suhteen poikkeusta. Suurimmissa turnauksissa ovat mukana pelin mainoskasvot Arnold Schwarzenegger ja Milla Jovovich.

WoT-kilpaileminen lähti liikkeelle pelaajien itse järjestämistä turnauksista. Tämä päivänä turnauksissa jaetaan, jopa miljoonaan euron suuruisia palkintopotteja ja ne keräävät tuhansia faneja paikanpäälle seuraamaan otteluita. Kaikista suurin WoT-turnaus on Wargaming.netin järjestämä WGL Grand Finals.

WoT-turnaukset pyörivät ympäri vuoden ja pelkästään kuukausittain järjestetään useita turnauksia. Kaikki tulevat turnaukset löydät täältä. E-urheilussa turnaukset ovat rakenteeltaan hyvin samanlaisia kuin muissakin urheilulajeissa.

Turnauksia järjestetään kuukausittain, joissa eri maantieteellisten alueiden joukkueet ottavat mittaa toisistaan. Voit tutustua tarjolla oleviin turnauksiin täältä. Turnauksia voit seurata lukuisista nettistriimeistä. Myös monet esports vedonlyöntisivustot näyttävät otteluita suorana.

Suurimmat World of Tanks esports turnaukset vuonna 2024
World of Tanks pelin historia

World of Tanks pelin historia

Wargaming.net aloitti WoT:n kehittämisen jo vuonna 2008. Tuolloin oltiin tilanteessa, jossa yhtiön kehittämät yksinpelit eivät olleet tehneet läpimurtoa ja yhtiö mietti uutta suuntaa pelisuunnittelussaan.

Tuolloin netin moninpeligenre koostui pääsääntöisesti World of Warcraftista ja muista fantasiaroolipeleistä. Tässä porukassa World of Tanks oli varsinainen outolintu 1900-luvun maailmansotien aikaisine panssarivaunuineen. Wargaming.net laski kuitenkin sen varaan, että WoT erottuisi positiivisesti nettimoninpelien massasta. Toisaalta se ei edes halunnut lähteä kilpailemaan nettiroolipelien kanssa, vaan lähti alusta alkaen kehittämään jotain omaa.

Wargaming.net julkaisi pelistä alfaversion Venäjällä syyskuussa 2009. Alfaversio sisälsi ainoastaan yhden kartan ja 6 tankkia, jotka olivat tarkkoja kopioita ulkonäöltään ja tulivoimaltaan Saksan ja Neuvostoliiton II-maailmasodan aikaisista panssarivaunuista.

Pelissä aloitettiin beta-testaus tammikuussa 2010. Tuolloin peli sisälsi jo kolme karttaa ja panssarivaunujakin oli tarjolla useita kymmeniä. Yli 40 000 pelaajaa beta-testasi peliä ja beta-otteluita pelattiin lähes puoli miljoonaa. Kaikille avoin beta-versio julkaistiin kesäkuussa 2010, 10 kartalla ja 60:llä tankilla. Mukana oli nyt myös Yhdysvaltalaisia panssarivaunuja.

World of Tanks julkaistiin Venäjällä elokuussa 2020 ja Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa huhtikuussa 2011. Aluksi haasteina oli palvelinten kuormitus, joka ratkaistiin lisäämällä palvelinten määrää.

Pelin viehätyksenä on ollut alusta lähtien tarkka historiallinen tankkien mallintaminen. Alun perin ajatuksena olikin tehdä panssarivaunusimulaattoripeli historian harrastajille. Lopulta pelistä tuli kuitenkin paljon suositumpi kuin mitä Wargaming.net olisi ikinä voinut uskoa. Pelin ehdoton vahvuus on sen monialustaisuus. Peli on saatavina kaikille mobiilikäyttöjärjestelmille, konsoleille, Windowsille, Linuxille ja Macille. Voit siis pelata peliä millä tahansa käyttöjärjestelmällä!

World of Tanks pelin historia
Yhteenveto

Yhteenveto

Mikäli World of Tanks -pelin pelaaminen kiinnostaa, voit ladata pelin ja aloittaa sen testaamisen vaikka heti. Kannattaa kuitenkin muistaa, että parhailla resoluutioilla peli vaatii runsaasti konetehoa. Paras pelikokemus on saavutettavissa tehokkaalla pelikoneella tai konsolilla ja laadukkaalla televisiolla.

Jos olet kiinnostunut WoT:stä vedonlyönnin näkökulmasta, löydät näiltä sivuiltamme parhaat esports vedonlyöntisivustot, jotka tarjoavat runsaan kohdevalikoiman WoT-peliin ja muihin kovanluokan esports pelieihin. Tämä tankkihurjastelu on erinomainen peli aloittelevalle esports panostajalle sen selkeyden vuoksi. Niin WoT:n pelaaminen kuin siitä vedonlyöminen on huomattavasti selkeämpää kuin monissa muissa tunnetuissa esports peleissä.

Suosittelemmekin sinua tutustumaan tarjolla oleviin vedonlyöntisivustoihin, jotka tarjoavat tätä suosittua panssarivaunupeliä! Homma käynnistyy valitsemalla parhaalta vaikuttava vedonlyöntisivusto esports veikkaamiseen. Avaa pelitili sivustolle, lunasta bonukset ja aloita esports vedonlyönti!

Yhteenveto

Faq

Kaikki mitä haluat tietää kasinoista

Onko World of Tanks parempi kuin muut esports pelit?

Tämä on mahdoton kysymys, koska maailma on täynnä todella laadukkaita esports pelejä. Jos olet intohimoinen toisen maailmansodan sotahistorian harrastaja, niin todennäköisesti WoT on suosikkipelisi. WoT on loistava esporst peli, mutta tarjolla on monia muitakin yhtä laadukkaita pelejä, kuten Starcraft 2, Dota 2, League of Legends, CoD ja CS:GO.

Voinko pelata WoT: ta Macilla?

WoT toimii Macilla siinä missä kaikilla muilla mahdollisilla alustoilla. Kaikki esports pelit eivät toimi Macilla, mikä on sääli, koska tehoja Maceissa riittää. WoT toimii kuitenkin loistavasti kaikilla Applen laitteilla, myös iPhonella!

Voinko pelata peliä ohjaimella?

Voit pelata WoT:ta ohjaimella samoin kuin näppiksellä ja hiirellä. Peli on saatavilla niin Xbox Onelle kuin Playstationille. Kannattaa kuitenkin huomioida, että paras pelikokemus syntyy näppiksen ja hiiren avulla tässäkin esports pelissä. Voit kuitenkin itse valita millä tavalla haluat peliä pelata.

Mistä tunnistan luotettavat esports vedonlyönti sivustot?

Ensinnäkin haluamme onnitella sinua siitä, että olet löytänyt nämä sivut! Löydät sivuiltamme kaiken oleellisen, mitä sinun ikinä tarvitsee tietää esports vedonlyönnistä. Olemme valikoineet näille sivuille parhaat vedonlyöntitoimistot e-urheiluvedonlyöntiin, joita haluamme lukijoillemme esitellä. Kaikki sivut ovat erittäin luotettavia ja toimivat esimerkiksi Maltan MGA-lisenssin tai jonkin muun hyvämaineisen pelilisenssin alaisuudessa.