Maat

Koska suuret markkinat ovat omaksuneet urheiluuhkapelit kaikkialla maailmassa, esports-uhkapelit ovat edelleen laittomia monilla alueilla. Sekä esports että urheiluvedonlyönti ovat samankaltaisia vedonlyöntiprosessissa ja kertoimissa. Suurin ero näiden kahden välillä on kuitenkin alaikäisten osallistuminen e-urheiluun. Vedonlyönti e-urheilusta on perinteisesti ollut laitonta useimmilla alueilla, mikä johtuu osittain siitä, että nuoret pelaajat ovat kerääntyneet e-urheilun pariin.

Hallintoelimet epäröivät sallia uhkapelaamista kaikissa urheilulajeissa, joihin osallistuu alaikäisiä. Esports-uhkapelien kiellot ovat johtaneet laittomiin markkinoihin, jotka sisältävät usein sopupelin ja laittomia alaikäisten uhkapelejä. Videopelit houkuttelevat edelleen nuoria pelaajia, mikä saa monet kunnat ja osavaltioiden hallitukset vetämään rajan esports-pelaamisen laillistamista vastaan.

Laillinen eSports-vedonlyöntiKansainvälinen eSports-uhkapeliMitkä ovat eSportsin kansat?UKK
Tanska
dk flag

Tanska

Esports-liike on kerännyt viime vuosina valtavan määrän seuraajia, ja se vastaa joissakin mittareissa perinteisiä urheilutapahtumia. Mielenkiintoista on, että Tanska on ollut tämän liikkeen eturintamassa. Ensinnäkin Tanska jää historiaan ensimmäisenä maana, joka hyväksyi kansallisen strategian e-urheilun kehittämiseksi maassa.

Näytä lisää
Ruotsi

Tästä oppaasta saat selville Ruotsin parhaat esports-vedonlyöntisivustot sekä vedonlyöntilait ja -määräykset. Tutustu myös suosituimpiin e-urheilulajeihin, joissa vedonlyöjät lyövät vetoa, kuinka päästä vedonlyöntiin oikealla rahalla ja paljon muuta.

Näytä lisää
Viro

Pelaajat nauttivat tyypillisesti useista lajeista ja ovat innokkaita lyömään vetoa e-urheilusta Virossa eri tapahtumien aikana. Viron urheiluvedonlyöntisivustojen tarjoamat urheilutapahtumat ovat ratkaisevan tärkeitä pelaajille, jotka etsivät e-urheiluvedonvälittäjää. Myös halu löytää suurempia kertoimia voittopanokselle kasvaa jatkuvasti. Pelaajat valitsevat näiden pelien eri vedonlyöntimahdollisuuksista Viron parhaissa e-urheilun vedonvälittäjissä.

Näytä lisää
Yhdistynyt kuningaskunta

Esports-harrastajat käyttävät nokkeluutta ja järkeä pelatakseen voittajia korkean panoksen Britannian esports-vedonlyönnissä. Vedonlyönti esportsissa Yhdistyneessä kuningaskunnassa (UK) ei ole vain laillista; se on erittäin suosittu urheilun ystävien keskuudessa. Itse asiassa jotkut pelialan suurimmista brändeistä hyppäävät kelkkaan, kun esports-vedonlyönti Yhdistyneessä kuningaskunnassa kasvaa tavoittavuutensa ja suosionsa kasvaessa.

Näytä lisää
Liettua

Jokaisen huippuvedonlyöntisivuston on täytettävä useita vaatimuksia. Nämä vaatimukset voivat olla yksinkertaisia asioita, kuten ilmaisten vetojen saatavuus. Muut voivat olla vaihtoehto tehdä edullisia talletuksia. Yksinkertaisilla ominaisuuksilla on merkittävä rooli peruselementeissä, kuten vankka urheiluvalikoima ja eSports-vedonvälittäjien luotettavuus.

Näytä lisää
Norja

Norjan talous on yksi maailman vahvimmista, ja suurimmalla osalla väestöstä on hyvät käytettävissä olevat tulot. Maa on korkealla elintaso, koulutus ja elinajanodote. Asukkaat ovat osoittaneet suurta kiinnostusta uhkapeleihin jalkapallovedonlyönnistä ja pokerista online-eSports-vedonlyöntiin. Siitä huolimatta uhkapelitoiminnan rajoittamiseksi on pantu täytäntöön tiukkoja lakeja ja määräyksiä, koska valtio ei tue tätä kiinnostusta urheiluvedonlyöntiin, korttipeleihin ja vastaaviin harrastuksiin.

Näytä lisää
Latvia

Latvian peliviranomainen säätelee online-esport-vedonlyöntiä ja vedonlyöntiä maassa. On olemassa useita online vedonvälittäjiä ja kasinoita, joista pelaajat voivat valita. Valtavan kilpailun vuoksi latvialaisilla vedonlyöjillä on pääsy parhaisiin vedonlyöntivaihtoehtoihin. Heillä on myös pääsy joihinkin huippuluokan urheiluvedonlyöntialueisiin.

Näytä lisää
Venäjä

Esports-vedonlyönti kukoistaa monissa osissa maailmaa. Vaikka joillakin kokemattomilla pelaajilla on edelleen vaikeuksia omaksua tämä rahapelimuoto, suurin osa venäläisistä näyttää saaneen sen taidon vuosien harjoituksen ansiosta.

Näytä lisää
Jun-ho Kim
ExpertJun-ho KimExpert
LocaliserEeva VirtanenLocaliser
Laillinen eSports-vedonlyönti

Laillinen eSports-vedonlyönti

Vedonlyöjät voivat laillisesti panostaa esports-vedonlyöntiin tietyn alueen hyväksytyissä urheiluvedonlyönnissä henkilö asettaa panoksia. Kuten urheilussa, myös esportissa on korkeatasoisia turnauksia ja otteluita ympäri vuoden. Kiihkeä suosio ruokkii e-urheilumarkkinoiden ekspansiivista kasvua, jonka odotetaan ylittävän elokuvamarkkinat tuloissa seuraavan vuosikymmenen aikana.

Tästä syystä yhä useammat vedonlyöjät lyövät vetoa esportsissa kuin koskaan. Koska alaikäiset osallistuvat e-urheiluun, osavaltiot ja kansalliset hallitukset selvittävät tapoja estää alaikäisten pelaamiseen liittyvää rahapelaamista.

Yhdysvalloissa on joitakin osavaltioita, jotka sallivat sähköisen urheiluvedonlyönnin, kuten Nevada ja New Jersey. Muut osavaltiot, kuten Indiana, ovat kuitenkin säätäneet lakeja, jotka kieltävät erityisesti esport-vedonlyönnin urheiluvedonlyönti on sallittu. Jotkut esports-vedonlyöjät kääntyvät offshore-vedonlyöntiin online-urheiluvedonlyönnillä.

On tärkeää, että pelaajat tutkivat ja ymmärtävät esport-vedonlyöntilakeja, jotta he eivät joutuisi vastoin paikallisia säännöksiä.

Kansalliset ja kansainväliset lait yleensä kohdistuvat erityisesti esports-vedonlyöntiin, joten yksittäisiä pelaajia rajoittavat lait eivät ole yhtä yksiselitteisiä. Esports-vedonlyönnin laillisuus riippuu paikallisista säännöksistä, jotka säätelevät yksittäisiä esports-vedonlyöntejä ja suojaavat miljoonia alaikäisiä, jotka osallistuvat pelaamiseen eri puolilla maailmaa.

Laillinen eSports-vedonlyönti
Kansainvälinen eSports-uhkapeli

Kansainvälinen eSports-uhkapeli

New Jerseyssä osavaltio kuitenkin hyväksyi lain, joka rajoittaa esport-uhkapelit kansainvälisiä turnauksia jossa pelaajat ovat enimmäkseen yli 18-vuotiaita.

Kun esports kasvaa jatkuvasti, pelaajien, otteluiden ja mestaruuskilpailujen vedonlyöntiä koskevat lait ovat monimutkaisia. Paikalliset ja kansalliset määräykset säätelevät pelaajien mahdollisuuksia käyttää laillisia vedonlyöntimahdollisuuksia maalla ja verkossa.

Uhkapelien ja esportsin välinen synergia luo kuitenkin kysyntää, ja vedonvälittäjät kohdistavat tavoitteensa esports-pelaajiin toivoen lisäävänsä tuloja kaikkialla maailmassa. Itse asiassa jotkut urheiluvedonlyönnistä sponsoroivat esports joukkueet houkutella nuorempaa yleisöä, mitä lainsäätäjät pyrkivät välttämään.

Kansainvälinen eSports-uhkapeli
Mitkä ovat eSportsin kansat?

Mitkä ovat eSportsin kansat?

Vuoteen 2019 mennessä Kiina, Espanja, Kanada, Uusi-Seelanti, Japani ja Etelä-Korea isännöivät kansainvälisiä peliturnauksia. New Jersey hyväksyi videopelien vedot juuri ajoissa vuodelle 2019 Worlds Cup League of Legends viimeinen ottelu, jossa oli yli 4 miljoonaa katsojaa. Kansainvälisesti paikalliset hallintoelimet arvioivat, kuinka lähestyä esports-vedonlyöntimarkkinoita.

Jotkut lainsäätäjät vastustavat tiukasti nuorten vedonlyöntimahdollisuuksien sallimista esportin kautta. Toiset kulkevat hienoa linjaa toivoen saavansa verotuloja aikuisilta pelaajilta ja asettamalla joitain rajoituksia nuorten osallistumista esports-vedonlyöntiin.

MM-kisojen katsojissa oli kansainvälistä yleisöä. Pelkkä e-urheilusta kiinnostuneiden katsojien määrä on synnyttänyt esports-uhkapelaamisen. Itse asiassa vedonvälittäjät kohdistavat e-urheilupelialan yleisön. Esports-vedonlyöntimarkkinoiden arvon ennustetaan ylittävän 13 miljardia dollaria vuoteen 2025 mennessä.

Useimmat hallitukset haastavat moraalin kohdistaa uhkapelaamiseen e-urheilun osallistujia, jotka ovat historiallisesti nuorempia. Kuitenkin, kuten urheilumarkkinat, rahapelilaitokset etsivät aggressiivisesti tapoja markkinoida ja houkutella uusia vedonlyöjiä. Verkkomainonnasta kilpailujen sponsorointiin e-urheiluyritykset houkuttelevat edelleen pelaajia ja kasvattavat asiakaskuntaansa.

Mitkä ovat eSportsin kansat?
UKK

UKK

Kun e-urheilun suosio kasvaa jatkuvasti, maailmanlaajuiset yleisöt etsivät tapoja osallistua pelaamiseen tai uhkapeleihin. Tässä on muutamia vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Onko uhkapelaaminen esports-otteluissa laillista?

Viime aikoihin asti videopelivedot ovat olleet laittomia useimmilla suurilla markkinoilla. Esports-uhkapelit ovat suhteellisen uusia. Hallitukset alkavat nyt säännellä esports-vedonlyöntiä suojellakseen nuoria pelaajia, jotka osallistuvat videopelien pelaamiseen esports-otteluissa ja -turnauksissa.

Jotkut paikalliset, osavaltion ja kansalliset hallintoelimet eri puolilla maailmaa sallivat kuitenkin esports-uhkapelit joissain muodoissa. Lait vaihtelevat vedonlyöjän sijainnin mukaan.

Mitkä ovat eSportsin ikärajoitukset rahapeleissä?

Historiallisesti on laitonta lyödä vetoa turnauksista, joihin osallistuu alle 18-vuotiaita pelaajia. Jopa vedonlyönti on yleensä rajoitettu yli 18- tai 21-vuotiaille pelaajille riippuen vedonlyöjän sijainnin säännöistä. Lait kuitenkin kehittyvät.

Jotkut alueet sallivat jonkin verran lieventää vedonlyönnissä nuorempien osallistujien kanssa. Tietenkin on olemassa aktiiviset laittomat vedonlyöntimarkkinat, jotka eivät rajoita vedonlyöntiä iän mukaan. Pysyäkseen laillisissa rajoissa pelaajan on tutkittava asuinpaikkansa e-urheiluvedonlyöntiä koskevia lakeja.

Missä vedonlyöjä voi pelata laillisesti eSportsissa?

Paikalliset lait kehittyvät nopeasti. On parasta tarkistaa alueen rahapelikomissiolta, mitkä maa- tai online-alustat toimivat laillisesti.

Jotkut kunnat kieltävät tiukasti esport-vedonlyönnin. On kuitenkin olemassa online-urheiluvedonlyöntejä, jotka tarjoavat uhkapelejä kaikkialla maailmassa. Nämä digitaaliset esports-uhkapelimahdollisuudet eivät kuitenkaan välttämättä ole laillisia asukkaille alueilla, jotka kieltävät esports-uhkapelit.

UKK