Panosta: Valorant Champions 2024

Valorant Champions on niiden eSports-turnausten luettelossa, joita eSports-fanit arvostavat. Se on myös yksi suosituimmista turnauksista eSports-vedonlyönnissä ja kilpailee kotimaisten nimien kanssa ensimmäisen persoonan räiskintälajissa (FPS). Tämä tiivistelmä kattaa kaikki olennaiset yksityiskohdat, jotka tämän videopelin fanien ja eSports-vedonlyönnin harrastajien on tiedettävä Valorant Championsista, itse pelistä, Championsin suosiosta vedonlyöjien keskuudessa ja mikä tärkeintä, kuinka vedonlyönnistä voi lyödä vetoa.

Eeva Virtanen
WriterEeva VirtanenWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Tietoja Valorantista

Rohkea on ensimmäisen persoonan räiskintäpeli PC-tietokoneille (Microsoft Windows). Vaikka pelin kehitys alkoi jo vuonna 2014, se julkaistiin virallisesti vasta 2.6.2020.

League of Legendsin (LoL) takana olevan videopelivoiman, Riot Gamesin, kehittämä ja julkaisija Valorant on noussut riveissä ylemmäs ja tullut suosikiksi ensimmäisen persoonan räiskintäpelien ystävien keskuudessa kilpailevien Counter-Strike: Global Offensive -pelin kaltaisten kanssa (CS: GO) ja Call of Duty (COD) franchising. Vuonna 2020 ilmestyessään siitä tuli välitön hitti. Melkein kaksi vuotta myöhemmin Valorantin suosio on todistamassa räjähdysmäistä kasvua.

Rohkea numeroissa

Tilastojen mukaan Valorantilla oli noin 12 miljoonaa aktiivista pelaajaa kuukausittain vuonna 2021, ja vuonna 2022 luvut jatkavat nousuaan. Vuonna 2022 aktiivisia pelaajia on ollut kuukausittain noin 16 miljoonaa, mikä tarkoittaa noin 1,5 miljoonaa pelaajaa päivittäin. Nämä luvut ovat todisteita siitä, että Valorant on todellakin ollut vallankumouksellinen. Valorantin suosioon voidaan johtua useita syitä.

Ensimmäinen on Riot Gamesin valitsema Unreal Engine 4, joka tarjoaa sulavan pelikokemuksen erinomaisella grafiikalla ja äänellä mukaansatempaavan pelikokemuksen saavuttamiseksi.

Toiseksi Valorant on ilmaiseksi pelattava videopeli, mikä tarkoittaa, että FPS-pelien fanit voivat päästä mukaan toimintaan kuluttamatta senttiäkään.

Lopuksi Riot Games on tehnyt pelistä isomman lisäämällä jatkuvasti uutta sisältöä, mukaan lukien uusia sankareita (agentteja), karttoja, ominaisuuksia, pelitiloja ja muita komponentteja.

Rohkea pelattavuus ja tavoitteet

Lähitulevaisuudessa sijoittuva Valorant on taktinen räiskintäpeli, jossa kaksi joukkuetta kohtaavat 5v5-taktisen taistelun, joka vaatii yksilöllistä taitoa ja tiimityötä. Pelin tavoite riippuu pelitilasta. Valorantissa on seitsemän pelitilaa: Unrated, Competitive, Deathmatch, Spike Rush, Escalation, Replication ja Snowball Fight.

Rohkeat mestarit

Vaikka Valorant-turnauksia ja kilpailuja on useita, Valorant Champions on suurin ja arvostetuin turnaus. Mestarien järjestää ja isännöi Riot Games, ja se houkuttelee 1 000 000 dollarin palkintopotin, joka jaetaan kaikille joukkueille sijoitusten perusteella. Toisin kuin tyypilliset eSportin verkkoturnaukset, Valorant Champions on offline-turnaus.

Toistaiseksi Valorant Champions -tapahtumaa on ollut vain yksi, vuoden 2021 tapahtuma, joka on järjestetty 1.-12. joulukuuta Saksassa. Kilpailuun osallistui 16 huippua eSports-joukkuetta Valorant-listalla. Jotkut tapahtumaan osallistuneista suurista ryhmistä ovat mm Gambit Esports, Vartijat, Team Envy, KRÜ Esports, Pilvi 9, Team Liquid, Acend, Joukkueen salaisuus, ja Fnatic, muiden joukossa.

Aivan kuten itse peli, Valorant Champions on iso. Vuoden 2021 Champions katsojamäärä oli huipussaan finaalissa, jolloin tapahtuma keräsi 1 089 068 katsojaa, kun turnauksen keskimääräinen katsojamäärä oli 469 083. Mielenkiintoista on, että katseltujen kokonaistuntien määrä oli huikeat 46 048 311.

Ajoittaa

Valorant-mestarien pätevyys riippuu yksittäisten Valorant eSports -tiimien suorituksista heidän alueensa pistepisteissä. Mitä tulee turnauksen muotoon, se alkaa lohkovaiheilla ennen pudotuspeleihin etenemistä.

Kaikista syistä Valorant Champions järjestetään vuosittain, koska vuoden 2022 Valorant Champions on käynnissä. Toiset Valorant eSport -mestaruuskilpailut järjestetään syyskuussa 2022. Karsinnat ovat jo käynnissä.

Miksi Valorant Champions on suosittu?

Vedonlyönti parhaista eSports-turnauksista on tullut suosittu tänään. Yhtenä suurimmista esports-tapahtumista Valorant Champions on suosittu vedonlyöjien keskuudessa. Useat syyt selittävät, miksi tämä peli on yksi suosituimmista eSport-turnauksista, joissa vedonlyöjät lyövät vetoa.

Ensimmäinen on se, että Valorant Champions on yksi Valorantin merkittävimmistä eSport-liigoista. Turnaus on kilpailullisin ja houkuttelee Valorant eSportsin suurimman palkintopotin. Kilpailukyky huomioon ottaen Valorant-vedonlyönnin harrastajat odottavat sitä aina.

Toinen syy Valorant Championsin suosioon on se, että tarjolla on paljon otteluita, joista voi lyödä vetoa karsinnoista finaaliin. Esimerkiksi vuoden 2022 Valorant Champions alkoi tammikuussa 2022 ja päättyy syyskuussa.

Valorant-vedonlyöntimarkkinoilla on myös paljon online-vedonlyöntisivustoja. Vaikka kyseessä on suhteellisen uusi peli, monet vedonvälittäjät käyttävät Valorant Champions -vedonlyöntimarkkinoita palvellakseen suurta määrää Valorant-vedonlyöntifaneja.

Valorant vedonlyönti on myös helppoa. Kuten an FPS peli, vedonlyönti on samanlainen kuin vedonlyönti kuten Call of Duty ja Counter-Strike: Global Offensive.

Lopuksi lähes kaikilla suuriin eSport-turnauksiin osallistuvilla huippujoukkueilla on Valorant-listat. Joten nyt, kun eSports-vedonlyönnin harrastajat ovat intohimoisia suosikkijoukkueisiinsa, heillä on mahdollisuus lyödä vetoa niistä maailmannäyttämöllä.

Valorant Championsin voittojoukkueet ja suurimmat hetket

Kuten aiemmin mainittiin, Valorant-mestareita on ollut vain yksi. Voittajista ei kuitenkaan ole paljoa katettavaa. Viime vuoden tapahtuma oli kuitenkin vauhdikas. Tässä on yhteenveto turnauksen suurimmista hetkistä.

Ryhmävaiheet

Lohkovaiheessa oli neljä ryhmää, joissa kussakin oli neljä joukkuetta eri alueilta. Lohkovaiheen ottelut olivat paras kolmesta -muodossa. Näin se meni alas.

  • Ryhm√§ A - Ensimm√§inen ottelu kohtasi Acendin ja Vivo Keydin, kun taas ryhm√§n toinen ottelu oli Team Envy vs. X10 CRIT. Acend onnistui voittamaan Vivo Keydin 2-1, kun taas Team Envy voitti X10 CRITin 2-0.
  • Ryhm√§ B - Toisessa ryhm√§ss√§ Sentinels kohtasi FURIA Esportsin, kun taas KR√ú Esports ja Team Liquid taistelivat ryhm√§n toisessa ottelussa. Team Liquid ja Sentinels nousivat voittajiksi voittaen vastustajansa lukemin 2-0 ja 2-1.
  • Ryhm√§ C - Gambit Esports kohtasi Team Secretin, kun taas Team Vikings kohtasi Crazy Racoonia vastaan. Gambit Esports voitti Team Secretin 2-1. Toisessa ottelussa Team Vikings ampui Crazy Racoonin 2-0.
  • Ryhm√§ D - Vision Strikers otti FULL SENSEn viime ryhm√§ss√§, kun taas Fnatic vastusti Cloud9 Bluea. Vision Strikers voitti ensimm√§isen ottelun voittaen FULL SENSEN 2-0, kun taas Fnatic kamppaili kukistaakseen Cloud9 Bluen 2-1.

Puolivälierä

Puolivälierät olivat vauhdikkaat, ja parhaat joukkueet taistelivat paikasta välieriin.

  • Puoliv√§lier√§ 1 - Acend kohtasi Team Secretin, ja monien yll√§tykseksi Acend voitti Team Secretin voittaen ottelun 2-0.
  • Nelj√§nnesfinaali 2 - Toinen nelj√§nnesfinaali oli Team Liquid vastaan Cloud9 Blue. Team Liquid ohitti Cloud9 Bluen ja voitti sen 2-0.
  • Nelj√§nnesfinaali 3 - Kolmannessa nelj√§nnesfinaalissa Gambit Esports otti vastaan X10 CRITin, jossa edellinen onnistui voittamaan ottelun 2-1.
  • Nelj√§nnesv√§lier√§ 4 - Viimeinen nelj√§nnesfinaali oli Fnatic vastaan KR√ú Esports, ja monien yll√§tykseksi Fnatic putosi 2-1:n j√§lkeen.

Semifinaalit

Kuten neljännesvälierät, myös puolivälierät olivat paras kolmesta ottelusta ja olivat myös toiminnantäyteisiä.

  • Semifinal 1 - Acend osoittautui voimatekij√§ksi ensimm√§isess√§ semifinaalissa voittaen Team Liquidin 2-0. T√§m√§ oli j√§rkytt√§v√§, sill√§ kaikki odottivat Team Liquidin kantavan p√§iv√§n.
  • Semifinal 2 - Toisessa semifinaalissa Gambit Esports ampui kaikkia sylintereit√§. Se kaatoi KR√ú Esportsin ja voitti ottelun 2-1.

2021 Valorant Champions -finaalit

Ottelusarjan jälkeen lohkovaiheesta finaaliin Acend ja Gambit Esports joutuivat finaalissa paras viidestä -kaksintaisteluihin. Kamalan taistelun jälkeen Acend onnistui voittamaan Gambit Esportsin maalein 3-2.

Acend voitti 350 000 dollaria, kun taas Gambit Esports voitti 150 000 dollaria. Hyvä asia on, että kaikki osallistuneet joukkueet saivat jotain kotiin vietävää.

Vedonlyönti Valorant Championsista

Online eSports -vedonlyöntisivustot hyödyntävät eSports-vedonlyöntimahdollisuuksia, mukaan lukien Valorant-vedonlyönti. Niille, jotka lyövät vetoa Valorant Champions eSport -turnauksista, alla on muutamia huomioitavia asioita.

Ensimmäinen on tietää mitkä ovat parhaat joukkueet vetoa varten. Viime vuoden turnauksesta Acend, nykyinen mestari, on paras joukkue lyödä vetoa. Muita parhaita lyöntitiimejä ovat Gambit Esports, KRÜ Esports, Fnatic, Team Secret, Cloud9 Blue ja X10 CRIT.

Seuraavana on löytää parhaat online-eSport-vedonlyöntisivustot Valorant-vedonlyöntimarkkinoilla. Varmista tässä, että tunnettu vedonlyöntiviranomainen lisensoi sivuston. Vedonvälittäjällä tulisi olla myös lisätoimintoja, kuten suoratoisto, jotta pelaajat voivat seurata toimintaa suoraan vedonlyöntisivustolta.

Kolmanneksi, varmista, että ymmärrät Valorantin pelin ja säännöt. On myös välttämätöntä, että pelaajat ymmärtävät saatavilla olevat erilaiset vedonlyöntimarkkinat ja mitä ne tarkoittavat. Markkinoilla vedonlyöjien on kuitenkin ymmärrettävä, kuinka Valorant-kertoimet toimivat. Muista, kuten perinteisessä vedonlyönnissä, mitä korkeammat kertoimet, sitä pienemmät vedon läpimenomahdollisuudet ja päinvastoin.

Lopuksi hyödynnä eSports-vedonlyöntibonukset kuten tervetuliaisbonukset, reload-bonukset ja cashback, muiden kampanjoiden joukossa.

About the author
Eeva Virtanen
Eeva Virtanen
About

Eeva, suomalaisen sisun ja verkkopelaamisen intohimon saumaton yhdistelmä, määrittelee uudelleen online-kasinokokemuksen suomalaisille. Hänen innovatiivinen lähestymistapansa on luonut oman lokeronsa kasinosisällön paikallistamisessa.

Send email
More posts by Eeva Virtanen

Tuoreimmat uutiset

Valorant ravistelee markkinoita uusilla julkaisuilla
2022-07-14

Valorant ravistelee markkinoita uusilla julkaisuilla

Valorant on Riot Gamesin luoma lippulaiva First-Person Shooter. Riotin epätavallinen striimareita käyttävä markkinointisuunnitelma on jo tehnyt useita Twitch-ennätyksiä. Suosio johtuu sekä pelin omaperäisyydestä että Riotin ainutlaatuisesta markkinointitekniikasta, joka on tehnyt Valorantin valinnan online-urheiluvedonlyöntiin.